ARAŞTIRMACI ÇOCUK GÜNLERİ

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimiz, her ay düzenli olarak sürdürdüğümüz Araştırmacı Çocuk Günlerinde, birbirinden ilginç çalışmalarla öğrenme süreçlerine katkı sağlıyor.

Araştımacı Çocuklar Doğa bize neler anlatır? çalışmasında canlıları inceleyip, dikkatlerini çeken özelliklerinden yola çıkarak günlük yaşantımızı kolaylaştıracak tasarımlar yaptılar. İlkokul öğrencilerimiz doğadaki canlıları nasıl koruruz? Sürdürülebilir bir yaşam için çözüm önerileri neler olabilir? Hep birlikte düşünüp tasarlayıp kendi kasabalarını kurdular.

Ortaokul öğrencilerimiz ise birlikte roketlerin nasıl çalıştığı, roketleri tasarlayan mühendislerin nelere dikkat ettiği üzerine düşünüp, roket tasarımları ve denemeler sırasında fizik kurallarını keşfettiler.