Çift Diploma Nedir?

Online öğretim bütün dünyada hızla yayılıyor ve dünya küçülüyor. Okulumuz "Dünya İnsanı Yetiştirmek" vizyonuyla 24 yıldır öğrencilerine uluslararası projelerle destek verirken onlara 21. yüzyıl becerilerini de kazandırmak üzere öğrenim programlarını hazırlıyor. Artık bir ayağınız yurt dışında. University of Missouri iş ortaklığıyla uygulamaya başladığımız bu programla hem yüz yüze hem de online aldığınız tüm dersler size çift diploma kazandırıyor. Okul danışman ve öğretmenlerimizle birlikte Mizzou Academy danışman ve öğretmenleri başarınızı yükseltmek için sürekli yanınızda olacaklar.

Aldığınız diplomanızla, University of Missouri'ye ön başvurunuz tamamlanmış olacağı gibi Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde ki üniversitelere başvuru yapabileceksiniz. Akademik başarınız alacağınız burslara da yardımcı olacaktır. Ayrıca hem okulumuzdan hem de Mizzou Academy'den referans mektuplarınız da hazırlanacak olup kurumlarımızla tam destek yanınızda olacağız.

En önemlisi ise bitirmiş olduğunuz uluslararası program sayesinde bir çok üniversite başvurunuzda SAT, TOEFL, IELTS vb. sınavlara gerek kalmadan üniversite başvurularını yapabileceksiniz.

Özel Altın Eğitim Anadolu Lisesi ve Mizzou Academy iş birliğiyle hem Türkiye hem de Amerika Birleşik Devletleri'nde çift diploma imkanı sunuyoruz. Mizzou Academy bir Missouri Üniversitesi kuruluşudur. (CEEB School Code 260-734 Online AP Course Provider Code 041) Tüm dersler, National Center for Academic Accreditation and Evaluation (NCAAA) onaylıdır.

Mizzou Academy şu anda dünya çapında 7.000'den fazla öğrenciye eğitim vermektedir. Lise öğrencileri için geliştirilen programlarıyla sizlere olağanüstü çözümler sunuyor.

Öğrencilerimizin Anadolu Lisesi müfradatıyla birlikte A.B.D. müfredatında bulunan dersleri de ek olarak alarak hem Türkiye hem de dünya çapında geçerli tam bir lise diploması almaları sağlanır.

Dersler, koordinatör öğretmenlerimiz ve Mizzou Academy rehberliğinde 9,10 ve 11. sınıflarda tamamlanarak diploma almaya hak kazanılır. Öğrencilerimizin Anadolu Lisemizde aldıkları ana branş dersler ve gösterdikleri performans Amerikan sisteminde kredi olarak sayılmaktadır. Ders notu sistemi aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

GRADE/NOT% BAŞARIALINAN PUAN
A90-1004,0
B80-893,0
C70-792,0
D60-691,0
F<600,0

Mizzou öğrencilerinin son beş yıllık not ortalamalar:

ABCDF
%37%43%14%3%3

Mizzou Academy Akreditasyonları

• Cognia (formerly AdvancEd) • National Honor Society • National Collegiate Athletic Association • College Board Approved AP Courses

MU Lisesi mezunları, University of Missouri'ye ön kabul almakya, ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en prestijli üniversitelere kabul ediliyorlar: Princeton, MIT, Dartmouth, Cornell Üniversitesi, Rice Üniversitesi, Carnegie Mellon Üniversitesi, Wakeforest Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi ve daha birçokları. Ayrıca diplomanızla Kanada, İngiltere, Avrupa'da ki üniversitelere başvuru yapabilirsiniz.

A.B.D. Lise Diploması nasıl alınır?

Öğrencilerimiz Türk müfredatına ek olarak Mizzou Academy'den online olarak en az 10 ders (kredi) alırlar. Bu dersler:
* Composition & Literature 1A/B - 2 kredi
* US History A/B - 2 kredi
* US Government - 1 kredi
* Elective Courses - 5 kredi
Dil bölümü öğrencileri için Mathematics - 2 kredi
Eşit Ağırlık bölümü öğrencileri için English Language Arts (ELA) - 1 kredi ve Seçmeli College Prep & Personal Development- 1 kredi
Sayısal bölüm öğrencileri için English Language Arts (ELA) - 1 kredi ve Seçmeli College Prep & Personal Development - 1 kredi (1 kredilik ders yaklaşık 26 hafta sürmektedir.

Mizzou Academy ile okulumuz eğitmenleri, üniversite hedefine göre uygun ders ve programları seçmekte öğrencilerimize destek olur. Üniversite şansını arttırmak amacıyla, arzu edildiği takdirde ders sayısı arttırılarak kredi yükseltilebilir.

Öğrencinin bu dersleri alabilmesi için en az B2 seviyesinde İngilizce okur yazar olması gerekmektedir. Öğrencilerin bu dersleri almaları için gerekli beceriler:

Her öğrencinin öğrenme yolculuğu farklıdır ve genellikle online öğrenme formatında başarılı olmak için öğrenme çıktılarına katkıda bulunan beceri ve nitelikleri göz önünde bulundurmak gereklidir. Bir danışmanın ve velinin gözlemleri öğrencilerin sanal öğrenime hazır olduklarını değerlendirmelerine yardımcı olabilir.

Genel Beceri ve Nitelikler:
* Öğrenme sorumluluğu
* Gerektiğinde hemen yardım isteyebilme, soru sorabilme
* Zaman yönetimi, önceliklendirme ve öz disiplin
* Bir destek sistemine veya yardımcı olabilecek bireye kolay erişim

Teknoloji Becerileri:
* Tarama, arama ve temel web'de gezinme
* E-posta gönderme ve alma
* Word belgelerini işleme ve biçimlendirme
* Dosyaları bir sabit sürücüye, taşınabilir depolama aygıtına veya bulut hizmetine kaydetme ve düzenleme veya gönderme için alma
* Belgeleri ve dosyaları karşıya yükleme ve indirme
* Yazılımı yükleme ve güncelleme
* Ses dosyaları oluşturma

Okuryazarlık Becerileri:
* Temel İngilizce okuduğunu anlama ve kompozisyon
* Çevrimiçi çalışma kılavuzlarını ve ders kitaplarını okuma
* Forumlara veya sohbete katılma
* Yazılı ödev sunumları oluşturma

Bunlar, çevrimiçi ders sunumunda öğrencinin başarısına katkıda bulunan temel önerilen becerilerdir. İçerik alanındaki geçmiş tecrübe ve temel bilgi gibi bireysel koşullar başarıya katkıda bulunacaktır.

Artık bir Missouri Tigers üyesi olmaya hazır mısın?