VELİ PORTALI

Velilerimizden Beklentilerimiz

Sayın Velilerimiz, Özel Altın Eğitim Kurumları olarak, öğrencilerimizin daha kaliteli bir eğitim-öğretim alabilmeleri için siz velilerimizin aşağıda belirttiğimiz konularda tam ve sürekli desteğini rica eder, göstereceğiniz duyarlılık için teşekkür ederiz. Saygılarımızla,

• • Kurumlarımız eğitim-öğretime sabah saat 08:50’de başlar. Bu sebeple servis kullanmayan öğrencilerimizin velilerinin, öğrencilerimizin en az 5 dakika önce okula gelmelerini sağlamalarını önemle rica ederiz. Geç gelen öğrencilerimiz hem kendi, hem de sınıftaki diğer öğrencilerimizin eğitim-öğrenimlerini aksatmaktadırlar. Her ne sebeple olursa olsun geç kalmayı alışkanlık haline getiren öğrencilerimiz, hem tarafımızdan uyarılmakta hem de sınıfın tepkisini çekmektedirler.

• Okul servislerini kullanan öğrencilerimizin, servis konuma gelmeden 2-3 dakika önce bekleme yerinde olmaları gerekmektedir.

• • Öğrencimiz her hangi bir sebepten dolayı okula gelemeyecek ya da geç gelecek ise lütfen okulu arayarak bilgi veriniz. Öğrencimiz servis kullanıyorsa servis şoförünü de arayarak bilgi veriniz.

• Okul çıkışlarında servise binmeyecek, kursa katılmayacak ya da başka birisi tarafından alınacak öğrencilerimiz hakkında okula bilgi veriniz.

• Özürsüz devamsızlıktan sayılmaması için, acil durumlar dışında velilerimiz çocuklarına almak istedikleri izinleri yazılı olarak talep etmelidirler. Dershaneye gitmek ya da başka kurumlardaki sınavlara girmek için kurumlarımızın öğrencilere izin verme yetkisi yoktur. Bu konularda velilerimiz izin talebinde bulunmamalıdırlar.

• • Öğrencilerimizin Pazartesi ve Cuma günleri üniformalarını, Beden Eğitimi dersleri olduğu günlerde ise hava koşullarına göre eşofmanlarını, Altın Eğitim tişörtlerini giymiş (Pazartesi ve Cuma günü Beden Eğitimi dersi olan öğrencilerimizin bu kıyafetleri yanlarına almış) olarak, diğer günlerde ise öğrencilerimizin kılık-kıyafetlerinin okula uygun olacak şekilde, saçlar taralı, kız öğrenciler için aynı zamanda toplanmış, her hangi bir takı takılmaksızın okula gönderilmelidirler. Tören ve etkinliklerde ise velilerimize bildirilen şekilde öğrencilerimizin okula gönderilmesi sağlanmalıdır.

• Öğrencilerimizin kişisel bakımları tam ve düzenli olarak yapılmalıdır. Özellikle ergenlik çağına giren öğrencilerimiz için bu konuda daha titiz davranılmalıdır.

• • Velilerimiz öğrencilerimizin ödev ve haberleşme defterlerini her gün kontrol edip imzalayarak, verilen ödevlerin zamanında yapılmasını ve istenen sorumlulukların zamanında yerine getirilmesini sağlamalıdırlar. Öğrencilerimizin her akşam çantalarını hazırlarken ders materyallerinin yanı sıra ödev ve haberleşme defterlerini de çantalarına koyduklarından emin olmalarını sağlamalıdırlar.

• • Kurumlarımız milli bayramlara ve okullarımızda düzenlenen diğer tören, etkinlik ve seminerlere velilerimizin de katılımını beklemektedir. Özellikle milli bayramlarımızda öğrencilerimizin törenlere katılımını olağanüstü durumlar haricinde mutlaka sağlayınız. M.E.B. yönetmeliklerince, milli bayramlarda öğrencilerimize izin verme yetkimiz yoktur ve kurumlarımız öğrencilerimizin törenlere mutlaka katılmasını bekler. Bu yüzden böyle günlerde velilerimiz öğrencilerimiz için izin talebinde bulunmamalıdırlar.

• • Öğrencilerimizle tarafınıza gönderdiğimiz yazıları, e-posta adreslerinize gönderdiğimiz bilgileri, cep telefonlarınıza gönderilen mesajları ve VBS 101’e (Veli Bilgilendirme Sistemi) gönderilen paylaşımları takip etmeniz, öğrencilerimizin eğitim-öğretimine katkı sağlayacak bir unsurdur. Ayrıca web sitemizi de takip ederek okulda yapılan ve yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

• • Öğrencilerimizin özellikle sabah kahvaltılarını iyi bir şekilde yapmaları hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri için son derece önemlidir. Ayrıca küçük sınıflarda sınıf öğretmenlerimizin belirttiği şekilde okula ara öğün gönderilmelidir. Öğrencilerimizin özellikle hafta içi zamanında yatmalarının sağlanması, bir sonraki günlerinin verimli geçmesi için son derece önemlidir.

• • Velilerimiz, öğrencilerimizin özellikle bilgisayar başında oyun için harcadıkları ve televizyon başında geçirdikleri süreleri kontrol altında tutmalıdırlar. Daha da önemlisi, hem bilgisayarda oynadıkları oyunların ya da ziyaret ettikleri sitelerin, hem de televizyonda seyrettikleri programların yaşlarına uygun olup olmadığının denetimi velilerimiz tarafından mutlaka yapılmalıdır. Bu konularla ilgili detaylı bilgiyi web sitemizin rehberlik bölümünden edinebilirsiniz.

• Bu tür bağımlılıklarda çocuklarımızı uzak tutmanın en etkili yolu, onlarla nitelikli zaman geçirmektir. Çocuklarımızla birlikte evde ya da dışarıda yapabileceğimiz bir çok etkinlik üretip yapabilir ve çocuklarımızın TV ve internet mahkumu olmalarının önüne geçebiliriz. Bu konunun velilerimizin en önemli önceliklerinden birisi olması gerektiğine inanmaktayız.

Veli Bilgilendirme Sistemleri

Altın Eğitim Veli Bilgilendirme SistemiMEB Veli Bilgilendirme SistemiMorpa KampüzRaunt