KÜÇÜK BİR OKUL TERCİH ETMENİN YARARLARI

Küçük okul, öğrencilere kitlesel bir okula gitmeye kıyasla birçok farklı fayda sağlar. Örneğin, kitlesel okullardaki öğrenciler kalabalık içinde özgüven sorunu yaşayabilirken, küçük okullardaki öğrenciler genellikle daha rahat ve özgüvenli hissederler. Çocuğunuz için hangi okulun doğru olduğunu düşünüyorsanız, okulun büyüklüğü kesinlikle önemli bir faktör olmalıdır, çünkü küçük bir okula devam etmek öğrencilere aşağıdaki avantajları sağlayabilir:

Öğrenme kişiye özel tasarlanabilir

Küçük bir okulda öğretmenler her öğrencinin gelişimini daha kolay izleyebilir ve öğrenim sürecini her öğrenciye göre uyarlayabilir. Öğretmenler her çocukla daha fazla bireysel zaman geçirebilir, böylece nelerde ekstra desteğe ihtiyaç duyabilecekleri konusunda daha iyi fikir sahibi olurlar. Öğrenciler ayrıca karşılaştıkları sorunlar veya yardıma ihtiyaç duydukları çalışma alanları hakkında öğretmenleriyle konuşurken kendilerini daha güvende hissedeceklerdir.

Daha fazla sosyalleşme ve özgüven sağlar

Küçük bir okulda, öğrenciler genellikle grup önünde konuşurken kendilerine daha fazla güvenirler. Ayrıca küçük okullarda daha güçlü bir birliktelik duygusu ve daha az ayrışma olduğunu görürsünüz. Öğrenciler arasındaki birlik ruhu, çocukların sosyal olarak daha iyi etkileşime girmelerine ve yeni şeyler denemek ve yeni ilgi alanları keşfetmek için kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olur.

Öğretim kadrosu öğrencilerini daha iyi tanır

Daha küçük bir ortama sahip bir okulda öğretmenler, akademik, duygusal ve hatta tıbbi ihtiyaçları dahil olmak üzere öğrencileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olurlar. Bazen kitlesel okullarda, bir çocuğun duygusal gelişimini, ruh sağlığını veya hayatının diğer yönlerini etkileyen sorunlar gözden kaçabilir. Daha kapsayıcı küçük okullarda, çocuklarının bireysel özellikleri ve biriciklikleri daha fazla benimsenirken, kitlesel okullarda "farklı" olduğu düşünülen çocuklar dışlanabilir. Küçük okullarda utangaç öğrenciler akranlarıyla birlikte olma konusunda kendilerini daha rahat hissedebilir ve okul deneyimlerinden daha fazla keyif alma şansına sahip olurlar.

Öğrenciler öğrenmeye değer verir

Genellikle güçlü bir öğrenme arzusuna sahip öğrencilerin oranı daha yüksek olacaktır. Büyük okullarda, bazı çocukların öğrenme ile bağlarının koptuğunu ve akranları için öğrenmeyi aksatabildiğini görme olasılığınız daha yüksektir.

Ebeveynlerin okulla kuvvetli bir ilişkisi vardır

Ebeveynlerin okul kültürünü benimsemeleri ve dahil olmaları daha kolaydır; bu, ister çocuklarının gelişimi hakkında öğretmenleriyle kısa bir sohbet etmek ister okul etkinliklerine ve sosyal etkinliklere katılmak olsun. Birçok ebeveyn diğer ebeveynlerle arkadaş olur veya hobileriyle ilgili etkinliklere katılır.

Bazı çocuklar büyük okullarda başarılı olabilirken, diğerleri kitleler arasında biraz kaybolmuş hissedebilir. Çocuğunuz için doğru okulu seçerken, onun kişiliğini dikkate almalı ve daha fazla güven geliştirmesini sağlamak ve ona daha iyi bir gelişim şansı vermek için küçük bir okulun daha iyi olup olmayacağına karar vermelisiniz.

Okullarımızda maksimum sınıf mevcudu 24 öğrencidir ve her sınıftan bir şube bulunmaktadır. Böylece öğrencilerimizin yukarıda bahsettiğimiz tüm faydalardan yararlanmalarını sağlarız. Okulumuzu tanımak, deneyimlemek ve öğrencilerimizin nasıl geliştiğini görmek isterseniz, gelip bizi ziyaret etmenizi çok isteriz.

Ziyaretinizi planlamak için (312) 282 6565 numaralı telefonumuzdan iletişime geçebilirsiniz.

 
#
Tamam