Ocak 2018 Bülteni Özel

04 Ocak 2018 By In Blog style

Merhaba sevgili anne ve babalar,

2018 yılına sağlık, sevgi ve huzur ile girmiş olmanızı diliyoruz. Bizler de heyecan ve umutla yeni yıla girmiş bulunuyoruz.
Yeni yıl ile birlikte çocuğunuzun tüm olumsuzlukları geride bırakıp motivasyonunu arttırarak gelişimini sağlamak üzere sizlere çok kolay uygulanabilecek 5 tavsiyede bulunmak isteriz.

Bir bilgisayar programıyla ilgili sorunla karşılaşırsanız, genellikle "sıfırlama" düğmesine basarak düzeltebilirsiniz. Size yeni bir başlangıç ​​şansı verir ve sıkıntılar büyümeden kolaylıkla düzeltilebilir. Çocuğunuzun da eğitim öğretim yılındaki sıfırlama düğmesine basma zamanı gelmiş olabilir. Eğer süreç umduğunuz kadar iyi gitmiyorsa, yılın geri kalanında işleri yoluna koymanın birkaç yolunu deneyebilirsiniz:

• Ev ortamında küçük değişiklikler. Eğer çocuğunuzun verimli çalışma yapmak için daha fazla zaman harcaması gerektiğine inanıyorsanız, tüm aile için sessiz bir zaman dilimi ayırın. Çocuğunuz çalışırken sizde okuyabilir veya ev işleri ile ilgilenebilirsiniz.

• Bilgisayar, telefon, tablet, televizyon gibi farklı uyarıcıların kullanımının planlanması. Alışkanlıkları kırmak zor olsa da, yerine başka bir şey koymak daha kolaydır. Çocuğunuzun kapıdan girince televizyon izleme alışkanlığı varsa, bunun yerine önce yarım saat boyunca okumasını öneririz. Hem rahatlamak için fırsatı olacak hem de okuma becerilerini güçlendirecektir.

• Planlı ve organize olmak. Bu ay çok güzel görünümlü takvimlerin satışa sunulduğunu görebilirsiniz. Çocuğunuza kullanmaktan keyif alacağı bir takvim alabilirsiniz. Önemli günler ve benzeri şeyleri yazma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olabilirsiniz. Böylece görevlerini zamanlamayı ve planlama yapmayı öğreneceklerdir.

• Başarılarını tebrik edin. Çocuğunuzun performansı ile sonuçları arasındaki bağlantıyı görmesine yardımcı olun. "Bu alıştırmada 10 sorudan 8 tanesini doğru yapmışsın, bu çok güzel!" gibi olumlamalarla ona rehberlik edebilirsiniz.

Yeni Yıl Erken Kayıt Günleri

22. öğretim yılımızı kutlayacağımız 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ücretlerimiz ve erken kayıt dönemi indirimlerimiz belirlenmiştir ve her yıl olduğu gibi yıllık enflasyon oranı baz alınmıştır.
Eğitim sektöründeki orantısız okullaşma hareketliliği, beraberinde ciddi bir rekabet kirliliği doğurmuştur. Sektörde çok farklı ücretler ilan edilmiş, standartlarda bozulma oluşmuş ve kalite farklılıkları çoğalmıştır.
Eğitim öğretim kalitesi ve ilkelerinden ödün vermeyen Özel Altın Eğitim Okulları, 210 yıldır olduğu gibi 22. yılında da giderek artan nitelikli ve özverili çalışmalarına devam edecektir.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Gezilerimiz

Nisan ayında yapacağımız Kapadokya Turu ve Mart ayında öğrencilerimiz için gerçekleştirdiğimiz Avrupa Bilim, Kültür Seyahati için başvurular 7 Ocak Pazar gününe kadar devam ediyor. Bugün itibari ile Kapadokya Turumuza 81 kişi Avrupa Seyahatine 10 öğrencimiz kayıtlarını yaptırmış bulunmaktalar. Bu güzel ilgiye teşekkür etmek istiyoruz.

17. Geleneksel Eğitim Sempozyumu

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Eğitim Sempozyumu 30 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. Türkiye'de ve dünyada değerlendirme sistemlerinin eğitime etkisinin konuşulacağı sempozyum süresince yerli ve yabancı konuklar paylaşımlarda bulunacaklar. Okulumuz yönetici ve öğretmenlerinin de katılacağı sempozyum bu yıl 17. senesini kutluyor. Sempozyum programına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ocak Ayı Etkinlik Takvimi

05/01 - BİLİŞİM ARAÇLARINI DOĞRU KULLANMA SEMİNERİ
05/01 - 12. SINIF VELİ TOPLANTISI
11/01 - FINDIKKIRAN BALESİ