4. Sınıf Tatil Önerileri

9 Haziran - 18 Eylül 2017 YAZ DÖNEMİ

SINIF ÖĞRETMENİ

Sevgili Öğrencilerim,
Dönem boyunca çok çalıştık ve yorulduk. Tatilde dinlenmeyi hak ettik.
Tatil süresince güzel ve verimli vakit geçirmeniz için aşağıdaki önerilere uyabilirsiniz.
Kitap okumak yaşamımızın bir parçasıdır. Gittiğiniz her yere kitabınızı yanınızda götürebilirsiniz.
Sadece müzik dinleme ile kalmayın, bu tatilde bir müzik aleti çalmayı öğrenerek de eğlenebilirsiniz.
Günlük tutabilirsiniz.
Bulmaca çözebilirsiniz.
Ailenizle müzelere (İlk Meclis, Etnografya Müzesi, Resim Heykel Müzesi) gidebilirsiniz.

Birlikte oldukça başarılı bir dört yıl geçirdik. Ortaokula tam olarak hazırlandığınıza inanıyorum.
Size ve ailenize iyi tatiller diliyorum...

İNGİLİZCE

Hepimiz için çok yoğun bir dönemin daha sonuna geldik. Bu sene, İngilizce becerilerinizde büyük bir sıçrama gösterdiniz. Artık neyi, ne zaman ve ne için kullandığınızı biliyorsunuz. Bu seneki tüm öğrenmelerinizi farkında olarak, doğru yerde ve doğru zamanda kullanarak gerçekleştirdiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Tatilde yapılacakların en başında tabii ki dinlenmek ve eğlenmek geliyor. Bunların yanında, zamanınızı iyi kullanmak ve bunca emeğimizin daha da kalıcı hale gelmesini sağlamak için tatilinizin içine İniglizce’yi de sığdırmalısınız.
• Tatilinizde güzel anılar biriktirin ve bu anıları bizlerle paylaşın. Bir fotoğraf albümü düzenleyerek, en beğendiğiniz fotoğraflarınızı yapıştırın ve o anları anlatan birkaç cümleyle projenizi tamamlayın. Yeni döneme başladığımızda, bunları birbirimize sunalım.
• Öğrendiğimiz dilbilgisi konularını tekrar edip daha da içselleştirmek, yabancı dil öğreniminin olmazsa olmazlarından. World Explorers 1 – 2 ve Cambridge Online sitelerindeki alıştırmaları tekrar yapın.
• Okulumuzun web sitesinde bulunan sizlere önerdiğimiz internet adreslerinde hem kaliteli hem de eğlenceli zamanlar geçirin.
• Aileniz ile birlikte seçeceğiniz en az beş filmi, alt yazılı olarak izleyin.
• Fırsat buldukça ve yabancı turistlerle karşılaştıkça hemen arkadaş olma fırsatları yaratın kendinize. Bir “Hello...!” demeniz muhabbetinizin başlamasına belki de ileri ki zamanlarda mektup arkadaşı olmanıza vesile olacaktır.

FRANSIZCA

Güzel ve yoğun geçen bir yılı geride bıraktık. Her biriniz iyi bir tatili hak etti. Bunun için bol bol dinlenin, eğlenin. Tatil döneminde mutlaka Fransız Kültür Merkezini ziyaret etmenizi rica ediyorum. Fransız Kültür Merkezinin kütüphanesinden ilginizi çeken oyun, kitap(cd’li), dvd alıp boş zamanlarınızı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca öğrendiklerimizi unutmamanız için internetten Fransızca müzik dinlemenizi ve çizgi film izlemenizi rica ediyorum. Bunun için http://www.education.vic.gov.au/languagesonline/french/french.htm  linkinden yararlanabilirsiniz.

Hepinize mutlu geçireceğiniz bir tatil diliyorum.

GÖRSEL SANATLAR

Güzel etkinliklerle dolu müthiş bir yılın sonuna daha geldik. Tatil döneminde sizden isteğim bol bol sanat atölyelerini ziyaret ederek sanat etkinliklerine katılım sağlamalarını istiyorum. Sağlıklı, mutlu bir tatil diliyorum.

BEDEN EĞİTİMİ

Sevgili Öğrencilerimiz,

Beraber bir yılı bitirdik. Sizlere bazı önerilerde bulunacağım. Tatilde,
- Bol bol dinlenin, gezin, eğlenin.
- Güneşten faydalanalım ve bazı günler saatlerini ayarlayarak dışarıda oyunlar oynayalım, spor yapalım.
- Tatilde bol bol yüzelim.
- Derslerde öğrettiğim oyunları arkadaşlarınıza da öğretip beraber oynayabilir, güzel vakit geçirebilirsiniz.
- Disiplin olmadan başarı olmaz. Bu yüzden öğrencilerimizi disipline etmenin en kolay ve zevkli yolu spor yapmaktır. Çocuklarımızı lütfen herhangi bir spor kursu ya da kulüplere yazdırmanızı önemle tavsiye ederim.

Sevgilerimle hepinizi öpüyorum. Ailenizle birlikte iyi tatiller diliyorum.

Buradasınız: Home İlkokul Tatil Önerileri 4. Sınıf Tatil Önerileri