4. Sınıf Tatil Önerileri

19 Ocak - 5 Şubat 2018 KIŞ DÖNEMİ

Sevgili Öğrenciler;

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılının 1.Dönemini bugün tamamladık. Hepimiz için yoğun, bazılarınız için başarılı, bazılarınız içinse daha az başarılı geçti. Başarıya sistemli ve kaliteli çalışmanın sonunda ulaşılır. Bu nedenle 2 haftalık yarıyıl tatilini iyi değerlendirirseniz hem dinlenir hem de öğrendiklerinizi unutmazsınız. 2. dönemi daha başarılı geçirme olanağı bulursunuz.
Bunun için aşağıdaki tatil önerilerini lütfen dikkatle okuyup uygulamaya çalışınız.

* Yarıyıl tatilinde öncelikle iyi bir şekilde dinlenin.
* Öğretmenlerinizin size önerdiği çalışmaları yapın.
* Kendinize günlük program hazırlayın.
* Doğada geziler düzenleyin.
* Beslenmenize özen gösterin, spor yapın.
* Sinemaya, tiyatroya, görmek istediğiniz müzelere gidin. Gezip gördüğünüz yerler, yaşadığınız olaylarla ilgili ilginç gözlem ve düşüncelerinizi düzgün bir Türkçe ile kaleme alın.
* Her gün mutlaka kitap, dergi, gazete okuyun. Size ilginç gelen haber ve makaleleri kesip dosyalayın. Kendi işlerinizi kendiniz görün ve becerilerinizi arttırın.
* Ailenizle paylaşımlarınızı arttırın.
* Öğretmenlerinizin size önerdiği Türkçe ve İngilizce kitapları okuyun. İngilizce yayın yapan TV kanallarını ve bu dilde filmleri izleyin.
* İşlenen konuların tekrarını yapın.

Hepinize sağlıklı, mutlu bir tatil diliyoruz.

Sevgiler.
ÖZEL ALTIN EĞİTİM OKULLARI

SINIF ÖĞRETMENİ

Sayın Velilerimiz,

Birinci dönemi iyi bir şekilde tamamladık. Tatil süresince çocuklarınızla güzel, verimli zamanlar geçirmelisiniz. Günün her saatinde, yatmadan önce kitap okunabilir. Bu konuda onları takip etmelisiniz. VCloud'dan eksikler tamamlanmalı. Eski konular gözden geçirilebilir.
LÜTFEN; tablet, telefon, bilgisayar gibi araçların başında saatlerce zaman geçirmelerini engelleyelim.

Ailenizle birlikte iyi tatiller dilerim.

İNGİLİZCE

Çok başarılı ve verimli bir dönem geçirdik. Hepinizi tebrik ediyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz. Bu sırada çok çaba gösterdiniz aynı zamanda da yoruldunuz. Şimdi biraz tatil zamanı! Bol bol dinlenin, aynı zamanda bol bol da eğlenin. Bu sırada, İngilizceye de zaman ayırın ki tüm dönem boyunca verdiğiniz emekler kalıcı olsun, öğrendikleriniz pekişsin.

World Explorers 1 kitabımızın online alıştırmalarından ilk beş üniteyi tamamlayın. Classbook, ders kitabimizdaki okuma parçalarını tekrar okuyun. Bunlara her ünitenin Lesson 6, 7 ve sonrasındaki çizgi romanlarından ulaşabilirsiniz.

Oxford Big Read projesi için seçtiğiniz kitabı, kesinlikle CD’den yada linkten dinleyerek okuyun. Dolphin reader kitapları için  https://drive.google.com/drive/folders/1Xo_MhP_VvQKqnVZwUKqMCnGTbJVFNdQr?usp=sharinglinkine tıklayarak ses dosyalarına ulaşabilirsiniz.

Fun kitabımızdan verilen ödevi yapmanız, konuları tekrar edip pekiştirmenizi sağlayacaktır. Cambridge Online alıştırmalarımızdan 1-15 arası üniteleri tamamlayın.

YARATICI DRAMA

Sevgili çocuklar,

Öyle dolu dolu bir yarı dönem geçirdik ki bir solukta bitiverdi adeta. Tatlı bir yorgunluk var üzerinizde şu an. Ïkinci dönem için öncelikle güzelce bir dinlenin. Yapacağınız bir program dahilinde bol bol oyun oynayıp derslerinizle ilgili tekrarlar yapabilirsiniz. Bu arada Ankara Devlet Tiyatrosu sahnelerindeki sizler için sergilenen oyunlara da aileniz ile birlikte gidebilirsiniz. Mutlu Tatiller ♥♥♥

Şinasi Sahnesi ''Arkadaş''
Küçük Tiyatro ''Alice Harikalar Diyarında''
Cüneyt Gökçer Sahnesi "Tembel Memiş".

MÜZİK

Sevgili Öğrencilerim;

Bu yarıyıl tatilinde bol bol klasik müzik dinlemenizi, vakit bulursanız sanatsal etkinliklere katılmanızı ve dönem içinde tekrar ettiğimiz etüt ve gam çalışmalarını tekrar etmenizi rica ediyorum.

İyi Tatiller.

FRANSIZCA

Sevgili Çocuklar,

Güzel, eğlenceli, verimli bir dönem geçirdik hep birlikte. Şimdi tatil zamanı...
Sizlere ailenizle keyifli zaman geçirebileceğiniz ünlü Fransız kahramanı "Küçük Prens" oyununu izlemenizi tavsiye ediyorum. Hem de dönem boyunca öğrendiklerimizi unutmamak için konuları tekrar etmenizi öneriyorum.

Hepinize mutlu, iyi tatiller !
Şinasi Sahnesi "Küçük Prens" 21/01/2018

GÖRSEL SANATLAR

Sanat, ruhu yenilerken, bilinci geliştirir, farklı düşünme becerisi sağlar.
Çocuğunuzun sanatla iç içe olması için imkan yaratın. Resim sergileri, müze, tiyatro gibi sanat etkinliklerinde bulunun ve yaptığınız etkinliğin sanatla ilgili olduğunu çocuğunuza anlatın.
Mutlu, sağlıklı güzel bir tatil diliyorum.

Buradasınız: Home İlkokul Tatil Önerileri 4. Sınıf Tatil Önerileri