9 GSL Tatil Önerileri

9 Haziran - 18 Eylül 2017 YAZ DÖNEMİ

REHBERLİK SERVİSİ

Sevgili öğrenciler,
Bir dönemin daha sonuna geldik. Her birinizin kişiliği, karakteri, ilgi, ihtiyaç ve imkanları farklıdır. Bu nedenle her birinizden kendi durumunuzu analiz ederek, bir strateji planı oluşturmanızı istiyorum.

Oluşturulacak strateji planında dikkat edeceğiniz 1. husus hedeflerinizdir. Tatil planı içinde her zamanki gibi gezmeye, dinlenmeye, eğlenmeye, ders çalışmaya, okumaya ve özellikle yazmaya zaman ayırmalıdır. Düşük, orta ve yüksek akademik düzeyde her öğrenci, kendine şu soruyu sormalıdır. Bir dönem boyunca beni hedefime yaklaştırabilecek hangi çalışmaları yaptım? Bu çalışmalarım yeterli oldu mu? İkinci dönem neler yapabilirim? Bunu yaparken hayali olan, ayakları yere sağlam basmayan düşüncelerden uzak durulmalıdır. Çünkü gerçekçi olmayan fikirler bir süre sonra çalışma azminin kırılmasına, çalışmanın bırakılmasına neden olur. Bu nedenle isteyen her öğrenciye rehberlik servisi olarak yardımcı olmaktayız.
Ne zaman isterseniz kapımız size açıktır.

Sevgiyle kalın.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

Goriot Baba romanını okuyup inceleyiniz. Kitaptan alacağınız örneklerden soru çıkarıp öğrendiğiniz dil konularını orada uygulayınız. Ben olsaydım şöyle yazardım deyip benzer yazınız.Her gün 5-10 paragraf sorusu çözünüz. Şiir defterinizi zenginleştiriniz. Bir anlam bilgisi soru bankası alıp çözünüz anlayamadıklarınızı dönüşte sorunuz. Hedefli olunuz.Yaşama sevincinizi yüksek tutup dinleniniz, eğleniniz. Sizi seviyor ve önemsiyoruz.

Esen kalın.

MATEMATİK

Yorucu bir yılı geride bırakırken sizlere mutlu bir tatil geçirmenizi diliyorum. Tatilinizi verimli geçirmek adına öğrendiğiniz bilgileri tekrar etmeli ve test çözebilirsiniz. Ayrıca Matematik Köyünü ziyaret edebilirsiniz.

FİZİK

Değerli öğrencilerim, sizlerle yaklaşık 3 ay önce Fizik öğrenimine hızlı bir giriş yaptık. Bu hızlı tempoya benimle ayak uydurmuş olmanız Fizik dersine olan ilginizi gösterdi. Fazlasıyla bu tatili hakkettiniz. Ancak konuların her ne kadar tekrarını yapsak da bu yıl gördüğünüz bilgiler temel Fizik bilgileri olduğu için daha çok pekişmesi gerekiyor. Bundan dolayı size tavsiyem, konuları soru çözümüyle tekrarlamanız... Ayrıca Richard P. Feynman'ın "Fizik Yasaları Üzerine" adlı kitabını keyif alarak okuyacağınızı düşünüyorum.

Hepinize iyi tatiller dilerim.

KİMYA

Sevgili gençler bir yıl boyunca kimya dersinin temel kavramlarını 4 Ünite içerisinde işleyerek temelimizi attık. Bu temel aynı zamanda YGS sınavınında temelini oluşturuyor bu sebeple konuları unutmamak adına haftada bir saatinizi kimya konularına ayırmanızı rica ediyorum. Bunun dışında bilimsel gelişmeleri yakından takip edebilmek adına en az bir tane bilim teknik dergisine üye olmanızı ve aylık olarak okumanızı tavsiye ederim.

Hepinize şimdiden iyi tatiller .

BİYOLOJİ

Canım öğrencilerim.yoğun bir seneyi geride bıraktınız ve çok yoruldunuz. Ancak 9. sınıf YGS ve LYS'nin temelini oluşturmaktadır. Bu nedenle tatil yaparken öğrendiklerinizi tekrar etmeniz yararınıza olur.

Hepinize güzel bir tatil dilerken yanaklarınızdan öperim.

TARİH

Sevgili çocuklar, tatiller okumalar yapma zamanlarıdır. Bu nedenle sizin yaşınızda verimli bir tatilin birinci şartı okumalar yapmaktır. X, Y, Z hangi kuşaktan olursanız olun Dünya Klasiklerini okumak, üstüne kişiliğinizi inşa edeceğiniz mükemmel bir temel oluşturur. Klasikler lise bitmeden bitirmeniz gereken değerlerdir. Klasiklerden okuyun. Sırası konusunda Edebiyat öğretmenlerinden bilgi alınız.Gündemi değişik kaynaklardan takip ediniz. İlber Ortaylı, Falih Rıfkı Atay kitapları ve anı kitaları (Altan Öymen, özellikle Yakın Dönem Türkiye Tarihi için) okumanızı tavsiye ediyorum. Youtube da tarihle ilgili pek çok ilginç video izleyebilirsiniz. Ayrıca Youtube dan Özgür Bolat ve İktisatçı Özgür Demirtaş konuşmalarını izlemenizi tavsiye ediyorum. Sapiens ve Homo Deus kitapları da okunması gereken kitaplardan hatırlatırım. Bunların yanı sıra öğrendiklerimizi unutmamak için bir tane test kitabı çözmenizi öneriyorum.

COĞRAFYA

Bu sene işlediğimiz konular Coğrafya dersinin temelini oluşturmaktadır bu yüzden öğrendiklerimizi unutmamak için bir tane test kitabı çözmenizi öneriyorum. Ayrıca bir meteoroloji istasyonunu ziyaret edebilirsiniz. Günümüzde Dünyanın en büyük sorunlarından olan küresel ısınmayla ilgili bir belgesel izlemenizi öneriyorum.

İNGİLİZCE

Değerli öğrencilerim, bizim ders kitapları arada bakıp konuları tekrar edin Fazlasıyla bu tatili hakkettin. Ancak konuların her ne kadar tekrarını yapsanız o kadar iyi olur. İngilizce kitabı okumanızı istiyorum. Kitabı alırken arka kapakta A1 (elemenetary)ve A2 yazması lazım, onu kolayca anlarsın. Sözlüğü ile birlikte okuyun.

İyi tatiller dilerim!

DESEN

Bol bol desen çizin. Sergileri gezin. Fotoğraf çekin.

TEMEL SANAT EĞİTİMİ

Güncel sanat olaylarını takip edin. Sanatla ilgili kitaplar okuyun. Müzeleri gezin.

ÇALĞI EĞİTİMİ

Verdiğim ödevleri her gün en az 2 saat çalışmalısın. Bol bol bona ve solfej çalışması nefes egzersizleri yapmalısın.

İyi tatiller. Çağla CAN

BATI MÜZİĞİ TEORİ UYGULAMASI

Sevgili Öğrencilerim;dönem içinde yaptığımız tüm çalışmaları tatil boyunca, günlük ve sistemli çalışmalarla tekrar etmenizi ve eksiklerinizi tamamlamanızı istiyorum.

İyi tatiller dilerim.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ TEORİ UYGULAMASI

Makamları, nazariyat bilgilerini mutlaka tekrar edin. Bol bol müzik dinleyin ve şarkı söyleyin bu size enerji verecektir. Eksik kaldığınız konuları mutlaka tamamlayın.

İyi Tatiller.

PİYANO

Sevgili öğrencilerim; müzikle dolu bir yılı geride bıraktık. Yaz tatilinde bol bol dinlenmenizi, Czerny etüd çalışmaları yapmanızı ve klasik müzik örnekleri dinlemenizi sizlere tavsiye ediyorum.

İyi tatiller.

Buradasınız: Home GSL Tatil Önerileri 9 GSL Tatil Önerileri