1.Comenius 1 Projesi (2003-2006)

Avrupa Konseyi Comenius Projeleri kapsamında Altın Eğitim bir ilki gerçekleştirdi. İtalya, İspanya, Fransa, Polonya, Romanya'nın katıldığı projenin bir ortağı da Türkiye'den Altın Eğitim oldu.

Proje Konusu: "Modern Avrupa düşünce sistemi ve yaşam biçiminde Yahudilik, Müslümanlık ve Hristiyanlığın kökleri"

Bu proje kültürler arası ve çok dinli diyalog ve işbirliğinin derinleştirilmesine odaklanmıştır. Buna göre proje şunları önermektedir:

1. Modern Avrupa'nın daha ziyade bilinmeyen ve keşfedilmemiş kökeni hakkında araştırmalar: Yahudi, Müslüman ve Hıristiyan medeniyetlerinin yüzyıllar boyunca tarih, felsefe, sanat, bilim ve tarımda yaşadığı değişim.
  2. Modern Avrupa'yı oluşturan ve etkileyen Akdeniz, Avrupa-Afrika-Orta Doğu ilişkileri hakkında araştırmalar.

Projeye Yahudi, Müslüman ve Hristiyan kuruluş ve organizasyonların hem ulusal hem de uluslararası seviyede dahil edilmesi planlanmıştır.

BAŞLAMA TARİHİ: 1 Eylül 2003
SÜRE: Üç yıl (Eylül 2003 - Ağustos 2006)

Katılımcı Okullar (Alfabetik sıra)

france