Sevgili aklını çıldırmışlar ve çıldırmak üzere olanlar :),

Bu dönem güzel çalıştınız, emek sarf ettiniz. Sizlerin 15  tatilinde iyice dinlenmenizi ve beni özlemiş bir şekilde okula gelmenizi istiyorum :)

Tatil boyunca  İngilizce’ye dair öğrendiklerinizi unutmamak için 24 saatlik zaman diliminizden her gün sadece 30-60 dakikasını İngilizce’ye ayırmanızı istiyorum.

Bu süreç içerisinde defterlerinizi ve ünite kelimelerimizi tekrar etmeli, unuttuğunuz konularla ilgili videolar izlemeli, anlamadığınız yerleri bana Whatsapp’tan sormalı, kendiniz cümle örnekleri yazmalı ve evde kendi kendinize veya İngilizce bilen herhangi birisiyle düzenli olarak konuşmalısınız.

Unutmayın dil çok vefasızdır ve siz onun peşinden koşup sürekli ve düzenli bir şekilde onu çalışmadığınız sürece sizi unutmaya ve yarı yolda bırakmaya çok yatkındır.

Ayrıca biliyorsunuz ki, bir LGS gerçeği var. Sizin LGS sınavında elde edeceğiniz başarı ve göstereceğiniz disiplinli çalışmayı bu tatilde yaptıklarınız da belirleyecektir. Yapmanız gereken İngilizce için tatil boyunca yukarıda söylediklerimi yapıp günde sadece ama sadece düzenli ve sürekli olarak 10 tane LGS İngilizce sorusu çözmeniz. Bunu yaparken bilmediğiniz kelimelere bakarak ve soruları çözerek özgüveninizi artırmış, netleri yüksek ve daha motive bir şekilde okula gelmiş olacaksınız.

Hepinize güveniyor ve inanıyorum. İyi tatilleer :)

Seyfullah ŞAHİN