SINIF ÖĞRETMENİ

Sevgili Öğrenciler;

Bu tatil dönemlerinin sizlerin hayatında çok önemli ve unutulmaz bir yeri olduğunu düşünüyorum. Özellikle tatil dönemleri sizler için ayrıca çok değerli fırsatları da beraberinde getirir. Tatil sürecinde mümkün olduğu kadar  kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekân gezileri, öğretmen-akraba ve arkadaş ziyaretleri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetler içerisinde yer almanız da son derece önemlidir. Öğrenciler için tatil, kendilerini geliştirmek için de çok iyi fırsattır. Çocukların kendini geliştirmesini sağlayacak en önemli etkinlik kitap okumaktır. Tatilde kitap okumaya başlamak öğrenciler için bu alışkanlığı kazanmaları, kitap okumanın keyfini yaşamaları açısından bulunmaz bir fırsattır. Dolayısıyla, kitap okumak, iyi bir tatil programının olmazsa olmazlarındandır. Tatil kitaplarımızı mutlaka yapalım.

Sayın Velilerimiz, çalışmaya çocuğun hoşlandığı etkinliklerden başlanmalı, başarısı övülmeli, sonra yavaş yavaş diğer etkinliklere geçilmelidir. Tatillerde yapılan bu etkinlikler, çocuklarda sorumluluk duygusunun gelişmesini sağlar, öz disiplin geliştirir, öğrenmeye ilgi uyandırır. Biliyorsunuz, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bu nedenle düzenli olarak spor yapmak  çocuğunuz için çok önemli. Yarı yıl tatili  de bunun için harika bir fırsat. İlgilendiğin bir spor dalı varsa, kendini bu alanda geliştirebilirsin. Eğer ilgilendiğin bir spor dalı yok ise küçük egzersizler ile başlayabilirsin. Tavsiyem koşu bunun için ideal olabilir.

MUTLU SAĞLIKLI VE  GÜZEL TATİLLER DİLERİM.

Nurten GÖZE