GÖRSEL SANATLAR

Merhaba sevgili öğrencilerim,

Öncelikle hepinize iyi tatiller dilerim. Tatilde sanatsal yeteneklerinizi geliştirmeniz ve keyifli vakit geçirmeniz için birkaç önerim var!

1. Sanat Kampı: Farklı teknikleri öğrenmek ve yeni sanatçılarla tanışmak için bir sanat kampına katılabilirsiniz. Orada harika bir deneyim yaşayabilir ve yeni ilham kaynakları keşfedebilirsiniz.
  2. Atölye ve Seminerler: Yerel müzelerde veya sanat galerilerinde düzenlenen atölye çalışmaları veya seminerlere katılabilirsiniz. Bu, yeni teknikleri öğrenmeniz ve farklı sanat akımları hakkında bilgi edinmeniz için harika bir fırsat olabilir.
  3. Sanat Projeleri ve Yarışmalar: Kendi sanat projelerinizi oluşturabilir veya çeşitli sanat yarışmalarına katılabilirsiniz. Bu, yaratıcılığınızı geliştirmeniz ve özgün eserler ortaya koymak için harika bir fırsat sunar.
  4. Sanat Kitapları ve Dergileri: Sanat tarihine ilişkin kitaplar veya sanat dergileri okuyarak, sanatla ilgili daha fazla bilgi edinebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.
  5. Online Sanat Kursları ve Videolar: İnternet üzerinde birçok ücretsiz veya ücretli sanat kursu bulunmaktadır. Farklı sanat tekniklerini öğrenmek için bu kurslara veya videolara göz atabilirsiniz.

Ayrıca, sanat videoları izleyerek veya karakalem çizimler yaparak tatilinizi daha da verimli hale getirebilirsiniz. İşte birkaç konu önerisi:

• Portre Çizimleri: Ünlü sanatçıların portrelerini çizmeyi deneyebilirsiniz.
  • Doğa Çizimleri: Dışarıda manzara çizimleri yapmak çok keyifli olabilir.
  • Hayvan Çizimleri: Farklı hayvanları inceleyip çizmeyi deneyebilirsiniz.
  • Kendi İfade Etme: Duygularınızı veya düşüncelerinizi karakalemle ifade etmeyi deneyebilirsiniz.

Unutmayın, her biriniz farklı bir sanat tarzına veya konuya ilgi duyabilirsiniz. Bu öneriler arasından size en çok ilginizi çekenleri seçebilir ve tatilinizi sanatsal açıdan verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Keyifli tatiller dilerim!

Görsel Sanatlar Öğretmeni ERİNÇ ÜNALDI

Sevgili Öğrencilerim,

Hepinize keyifli ve verimli zaman geçireceğiniz, sanat ışığında bir tatil diliyorum. Tabii ki bu süreçte, aşağıda önerdiğim birkaç etkinlik ile ilgilenmenizi tavsiye ederim:

1. Sanat galerilerini gezerek farklı sanat akımlarını ve eserleri yakından inceleyin. Bu ziyaretler, sanat anlayışınızı zenginleştirebilir ve ilham kaynağı olabilir.
  2.  Kendi özgün resim projelerinizi geliştirin. Farklı teknikleri deneyin, malzemelerle oynayın ve kişisel tarzınızı keşfedin Farklı teknikleri inceleyebilirsiniz; https://www.youtube.com/watch?v=i20Rq5w-IQ4
  3.  Sanatçı biyografilerini inceleyerek, sanat dünyasını daha yakından tanıyın. LEONARDO DA VINCI bunun için güzel bir başlangıç; https://www.youtube.com/watch?v=3kfs_T9BfOI *Desen ve imgeselle ilgili çalışmalar, figür ve portre çalışmalarını içermek üzere, bu platforma erişim sağlayarak çizimler yapabilirsiniz; https://www.youtube.com/@jorvicsalazar7905/videos Bu sizlere yararlı bir kaynak sağlayarak hem teknik becerilerinizin gelişmesine hem de sınav hazırlıklarında etkin bir şekilde ilerlemenize yardımcı olabilir.  Sanatla ve sevgiyle kalın :)  Görsel Sanatlar Öğretmeni ALEV ÇAKMAK