RESİM

İnsanların estetik haz ve duygularını beslemek, geliştirmek veya bir amaç edinmek için yaptığı bir uğraştır resim. Belki bir kaçış, bir dinlenme ya da vakit geçirme aracıdır. Bu yüzden de belli kategorilere yerleştirilmeye ihtiyaç duymaz, kişi veya kişilerin özgürlük alanıdır diyebilirim.

Resim, sadece kâğıt ve kalemle yapılan ya da bir ileti veya anlam içermek zorunda olan bir eylem de değildir. Düşünürken, kitap okurken, müzik dinlerken, etrafa boş boş bakarken aklınızda canlanan imgeler, soğuk bir günde önünde bulunduğunuz buğulu cama yaptığınız şekiller, biriyle konuşurken neden yaptığınızı bilmediğiniz karalamalar, defter köşelerinde bulunan basit desenler birer resimdir ve onlar bizi yansıtır. Hayatlarımızın bin türlü anlarını çeşitli sebeplerle aktarmaya ihtiyaç duyduğumuz da yardım edip soyutlanmamızı sağlar. Asla sonu gelmez, tatmin duygusu yoktur. Mutlu olmamızı sağlayan da budur. Kalbimizden geçenleri paylaştığımız, bazen beraber yalnızlaştığımız, sayesinde gerçekleşmeyecek hayallere, durumlara ve olaylara hayat verdiğimiz en estetik arkadaşımız bana kalırsa.

Bu değerli arkadaşla kaosların arasında dolaşıp tabloların içindeki güzelliklere dönüp bakmak ama sonrasında yeni tabloları da izlemek için devam etmek ümidiyle…

Özge Nur DEMİRHAN/GSL 12-R

 
#
Tamam