BLOG NEDİR?

İngilizce Weblog (ağkütüğü) kelimesinin kısaltılması ile bu kelime oluşmuştur. Bilgisayarın ve internetin yaygınlaşması ile yazı yazma alışkanlıkları da değişmiş, günlük türü bir bakıma internete taşınarak bu adı almıştır. Yazıların en günceli en üstte görüntülenir. (Ters tarih sırası) Asıl mantığı klasik günlüğe benzer. Ancak yazılar herkesle paylaşılır. Bunlar görsel veya işitsel ögelerle de desteklenebilir. Anında yorum yapılabilir. Çevrimiçi kişisel günlük içeren web sitesidir. Kendi istediklerimiz, duygu, düşünce ve hayallerimiz istediğimiz şekilde yazılır.

Bloglar bireylerin, kurumların günlük, haftalık, düzenli veya düzensiz yorumlar paylaşabildiği çevrimiçi cevaplar alınan iletişimdir. Kişisel, temasal, kurumsal bloglar açılabilir. Amaç belirlenerek (eğlenmek, pazarlama, ilgi, bilgi vb.) türü seçilir. Blok, özgün, ilgi çekici, içtenlikli, hedef kitleye uygun olmalıdır. Blog yazana blogger denir. Gönderinin sonunda yazanın adı ve zaman belirtilir. Geri izleme (trackback) ile bir yazı için yazılan diğer yazılar da belirlenebilir. Bloglar, öğretmen, öğrenci, yöneticiler tarafından da kullanılabilir. Bu, diğer kurumlar için de geçerlidir.

Blog, her konuda yazılabilir. Çevre dersin yazarsın, yalnızlık deyip yazarsın, su der yazarsın. Ancak size özgü, özgün anlatımlarla, etkin cümlelerle.

Yorumlar
  • Mert Aktas
    Mert Aktas

    Yapay zeka ve seyahat ile ilgili iki farkli blog yazmak isterim.

  • iklim
    iklim

    teşekkürler

  • Tolga ÖZDEMİR
    Tolga ÖZDEMİR

    Herkesi duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere Altın Eğitim Blog sayfasına davet ediyoruz. Yazınızı bize gönderin sayfamızda yayınlayalım.

 
#
Tamam