İlkokul Rehberlik Programı ve Etkinlikleri

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ

Rehberlik; bireyi tanımak, onu kendine tanıtarak kişisel özelliklerinin farkına varmasını sağlamak, olumsuz durumları olumlu hale çevirme yeteneğini geliştirmek, gerçekçi kararlar almaya yöneltmek, ilgi ve yeteneklerini geliştirmek, çevresine sağlıklı ve dengeli bir uyum sağlayarak gelişim sürecini tamamlaması için psikolojik danışmanlarla birlikte yürütülen yardım hizmetlerdir.

Özel Altın Eğitim Okullarında var olan eğitsel hedefler içinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik çalışmalarının amacı, geleceğin sevgi dolu, özgüvene sahip, mutlu ve başarılı bireylerini yetiştirmeyi hedefleyen eğitim-öğretim sürecine destek vermektir.

Bu doğrultuda ilkelerimiz;

• Rehberlik çalışmaları, tüm öğrencilere yöneliktir.
  • Bireyin gelişimi, yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Bu nedenle rehberlik hizmetleri sürekli olarak sunulur.
  • Rehberlik hizmetlerinde gizlilik ve gönüllülük esastır.
  • Rehberlik hizmetleri, rehber öğretmen, yöneticiler, öğretmenler, ve veliler ile iş birliği içinde yürütülmektedir.
  • Rehberlik çalışmalarında bireysel farklılıklara saygı esastır.
  • Rehberlik çalışmaları ile bireye kendi istekleri ile toplumun beklentileri arasında bir denge kurabilmesi için yardımcı olunur.

Ayrıca okulumuzda isteğe bağlı olarak WISC-R Zeka Testi, Stanford Binet Zeka Testi ve Peabody Dil Gelişim Testi uygulamaları ücretli olarak yapılmaktadır.

Öğrencilerimize Yönelik Çalışmalar:

• Öğrencilerimize yönelik yaptığımız çalışmaları sınıf bazında detaylı biçimde görmek için sayfanın sağ tarafında bulunan ilgili linke tıklayınız.

Velilerimize Yönelik Çalışmalar:

• Veliyi tanıma çalışmaları.
  • Seminerler, tanıtıcı çalışmalar.
  • Okul sistemini tanıtmaya yönelik çalışmalar.
  • Öğrencinin gelişimine yönelik bilgilendirmeler.
  • Çocuklarının gelişim özellikleri ile ilgili olarak bilgilenmelerini sağlayıcı çalışmalar.
  • Gereksinimler doğrultusunda “Sınıf Toplantıları”.

Öğretmenlerimize Yönelik Çalışmalar:

• Oryantasyon çalışmaları.
  • Danışmanlık çalışmaları.
  • Sınıf öğretmenliği çalışmaları.
  • Hizmet içi eğitim çalışmaları.

Buradasınız: Home Rehberlik Birimi