Yeni Yıl, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Özel

06 Ekim 2017 By In Blog style

Merhaba Altın Eğitim,

Hem dünyada hem ülkemizde baş döndüren değişimler sürecindeyiz. Özellikle eğitim alanında yaşadığımız bu değişiklikleri takip ederek, doğru analiz edebilmek, stratejiler geliştirebilmek ve uygulamaya geçerek başarılı sonuçlar elde edebilmek için ben ve ekibim ciddi bir çalışma içerisindeyiz.

Özellikle gelişmiş ülkelerde eğitim alanında gelinen noktada, öğrencilerimizle yaptığımız Norveç seyahatimizde okullarımızda hayata geçirdiğimiz yaklaşımlarımızın ne denli doğru olduğunu bir kez daha görmüş oldum ve bu durum beni daha da heveslendirerek motive etti. Ülkemizi layık olduğu seviyeye ulaştırabilmek için çalışmak, azimle, yorulmadan çalışmak gerektiğinin farkındayız. Şu bir gerçek ki bu değişimlere karşı koymak veya ayak uyduramamak, en yalın haliyle geri kalmak anlamına geliyor.

Hemen herkesin kafasındaki iki soruya cevap vermek istiyorum. Liseye geçiş ve Üniversite sınavları. Değerli veliler, sevgili öğrenciler Altın Eğitim'i tanıyanlar iyi bilirler ki, kuruluşumuzdan bu yana hem kıymetli annem Şebnur Altın hem de ben her zaman tek bir şey söyledik. Eğitim sınavlara hazırlanmak değil hayata ve geleceğe hazırlanmaktır. Eğitim yöneticiliği yapmaya başladığım ilk yıllardan bu yana kaç sınav ve kaç sistem değişikliği olduğunu hatırlamakta inanın zorlanıyorum. Ama çok iyi bildiğim bir şey var ki o da bütün bu değişikliklere rağmen Altın Eğitim Okullarından her zaman akademik, sosyal, kültürel alanda başarılı gençler mezun ettiğimizdir. Bu başarının ana temeli çocuklarımıza bir üst eğitim seviyesine geçmeleri için gerekli olan temeli çok iyi vererek, kazanımları en üst seviyede yetiştirerek, onları ülkelerine faydalı olacak özgüvenli, hedefli, duyarlı büyüterek, girdikleri ne sınav olursa olsun yapabileceklerinin en iyisini yapmaları için çalışmaktır. Onlar da girdikleri sınavlarda başarılı sonuçlar elde ederek bizleri gururlandırdılar.

8. ve 12. sınıf velilerimize şunu önemle belirtmek istiyorum. Lütfen endişe ve kaygı yaşamayın bugün sınav nasıl olacak sorusundan daha ziyade çocuklarımız çalışmalarını doğru ve zamanında yaparak öğrenim süreçlerini iyi bir performansta götürüyorlar mı? sorusunu sormak daha doğru olacaktır. Bizler yönetici ve öğretmenleri olarak bu dönemi başarılı bir şekilde bitirmelerini sağlayacağız. Önemli olan onların da bu bilinçle hareket ederek çalışmalarıdır. Sonuçta bu sınavlar sıralama ve yerleştirme sınavlarıdır.

Unutmadan bu yıl aramıza yeni katılan veli, öğrenci ve öğretmenlerimize de sıcak bir hoş geldiniz demek istiyorum. Hep birlikte daha verimli, daha üretken harika bir yıl geçireceğimize yürekten inanıyor, hepimize başarılar diliyorum.

Saygılarımla,

Okunma 194 defa
Yorum eklemek için giriş yapın

Buradasınız: Home Blog Yeni Yıl, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar