Tatil Önerileri

9 Haziran - 18 Eylül 2017 YAZ DÖNEMİ

Sevgili Öğrencilerimiz,

Yorucu bir dönemin ardından başlayacak tatili hepimizin sağlıklı ve mutlu geçirmesini diliyoruz. Yaz tatili zamanını güzel değerlendirmeli ve okul zamanı geldiğinde öğrenmek için enerji depolamalıyız. Peki, tatilde neler yapmalıyız? Bu sorunun cevabı nerede olduğumuza, ne yaptığımıza, ne yapmak istediğimize göre değişebilir elbette. Ama hepinizin az çok yapabileceğinizi düşündüğümüz birkaç önerimiz de olabilir sizlere. Tatil deyince uzun uykular, geç kalkmalar gelir aklımıza. Dinlenmek sizin hakkınız, bol bol uyuyun, dinlenin, oyun oynayın, gezin. Tatil aynı zamanda yeni şeyler, istediğimiz ve hoşumuza giden şeyleri öğrenmek için bir fırsattır da bu fırsatı göz ardı etmeyin.
• Kitap okuma alışkanlığınızı tatilde de sürdürmelisiniz, bunun için tatile çıkmadan önce mutlaka tatilde okuyacağınız kitapları düşünmeli, onların küçük bir listesini de yapmalısınız ya da önerilen kitapları okumayı sürdürebilirsiniz. Okuduğunuz kitapları kısa ve özgün inceleme planlarına göre değerlendirmeli ve kitapların ana düşünceleri üzerine kafa yormalısınız.
• Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri takip etmek için haberleri seyredebilir ve gazete okuyabilirsiniz. Sınıfta arkadaşlarınızla paylaşmak üzere hoşunuza giden makale veya yazıları dosyalayabilirsiniz.
• Derslerinizle ilgili kısa ama yararlı tekrarlar yapabilirsiniz, bu tekrarlar bilgilerinizin kalıcı olmasını sağlar.
• Bilgisayarı yalnızca oyun oynamak için kullanmayın, genel kültürünüzü artıracak bir araç haline dönüştürün.
• Bilgisayara takılıp sosyal hayattan kopmayın, arkadaşlarınızla bir araya gelip sinemaya ve tiyatroya gidin, ailenize vakit ayırın.
“ Umarız hepiniz, tatilden güzel anılar ve gülen yüzlerle dönersiniz, sizler bizim için çok değerlisiniz. Sevgiyle kalın.”

Özel Altın Eğitim Ortaokulu Eğitim Kadrosu

Buradasınız: Home Ortaokul Tatil Önerileri