Kayıt - Kabul - Öğrenim Ücreti

Sayın Velimiz,

21. öğretim yılımızı kutlayacağımız 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ücretlerimiz belirlenmiştir ve her yıl olduğu gibi yıllık enflasyon oranı baz alınmıştır.
Eğitim sektöründeki orantısız okullaşma hareketliliği, beraberinde ciddi bir rekabet kirliliği doğurmuştur. Sektörde çok farklı ücretler ilan edilmiş, standartlarda bozulma oluşmuş ve kalite farklılıkları çoğalmıştır.
Eğitim öğretim kalitesi ve ilkelerinden ödün vermeyen Özel Altın Eğitim Okulları, 20 yıldır olduğu gibi 21. yılında da giderek artan nitelikli ve özverili çalışmalarına devam edecektir.

Sınavlara Hazırlık Çalışmaları

Haftalık 40 saat olan ders programlarımızdan ayrı olarak, 8 ve 12. sınıflar için “Bir üst okulun sınavlarına hazırlık” ve öğretmenlerin ihtiyaç görmesi halinde 5-6-7-9-10-11. sınıflar için de “Ders Geliştirme” etüt çalışmaları” hafta içi ve hafta sonları yapılacaktır.

Kayit2017w

ÖGRENCİ KAYIT İŞLERİ

• Ana sınıfı ve İlkokul 1. sınıfa öğrenci kayıtları mülâkat ile belirlenir. Ana sınıfını bitiren öğrenci herhangi bir engeli yoksa 1. sınıfa doğrudan kaydedilir.
  • İlkokul 1. sınıfa başvuru kontenjandan fazla ise, kayıt olma tarihi önceliği belirler.
  • İlkokul, Ortaokul ve Lise ara sınıflarında kontenjan açığı olduğu taktirde sınavla öğrenci alınır. Bu sınavda öğrencilere bir önceki öğretim yılının müfredat programında hazırlanmış olan sorular sorulur ve gireceği sınıfın sınıf ortalamasına göre değerlendirilir.
  • Lise 9. sınıfa TEOG Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ve mülâkat ile öğrenci kaydedilir.
  • Kayıt yaptırıldıktan sonra vazgeçildiği taktirde ücret tespit ve tahsil yönetmeliğinin ilgili maddesi uygulanır.
  • Okulumuz öğrencilerine ait tüm bilgiler elektronik ortamda düzenlenir ve saklanır. Yıl içinde yapılan herhangi bir değişiklik (adres, telefon ... vb.) öğrenci işlerine mutlaka bildirilir.

Kayıt Esnasında İstenen Belgeler

• TEOG sonuç belgesi (Lise 9. sınıf için).
  • Nakil istek dilekçesi (Naklen Gelenler için).
  • Tasdikname (Liseye nakil için).
  • Öğrenci nüfus cüzdanının aslı.
  • 2 Adet öğrenci fotoğrafı (Yeni Çekilmiş).
  • 1 Adet veli fotoğrafı.
  • Öğrencinin, anne ve babanın nüfus cüzdan fotokopileri.
  • Adres belgesi (İkametgah-İsme Kayıtlı Fatura).
  • Hepatit-B raporu (Anasınıf ve 1. sınıf için).
  • Kan grubu kartı (Anasınıf ve 1. sınıf için).
  • Öğrencinin özel bir rahatsızlığı varsa, belgesi.

AÇIKLAMALAR

1. Eğitim ücretlerine %8 (yüzde sekiz) KDV dahildir. Yemek, servis, kıyafet, kitap ve kırtasiye gibi ücretler hariçtir.
  2. Yeni kayıtlarda Anasınıfı ve 1. sınıfa ön görüşme ile, diğer sınıflara seviye belirleme sınavı ile öğrenci alınır.
  3. Peşin ödemelere %10 (yüzde on) peşin ödeme indirimi uygulanır.
  4. Kardeş öğrenci kayıtlarında, kardeşlerden küçük olana %50 indirim uygulanır.
  5. Önceki dönemlerden herhangi bir nedenle öğrenci ücretinden dolayı borcu bulunan velilerimiz bu borçlarını ödedikten sonra kayıt yenileme yaptırabileceklerdir. Kayıt yenilemelerde randevu alınabilmesi ve kaydın yenilenebilmesi için borçlu olunmaması gerekmektedir.
  6. T.C. Milli Eğitim Bakanlığınca 11 Şubat 2009 tarih ve 27138 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Özel Öğretim Kurumları Öğrenci ve Kursiyer Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği’nin 8. Maddesinin 3. Bendi "Okullar, çalışma takviminde belirtilen tarihte yeni ders yılına ait öğrenci ücretini ödemeyen öğrencilerin kayıtlarını yenilemeyebilir." hükmünü içermekte olup, bu ifadeden, belirtilen kayıt yenileme takviminde kayıt yenilemeyen, peşin, peşinat ve/veya taksitleri ödenmeyen öğrencilerimiz yeni dönem ve ders yılında okulumuza devam edemezler.
  7. Özel Öğretim Kurumları Öğrenci ve Kursiyer Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği gereğince öğrenim ücretini yıllık olarak belirleyen okul öncesi eğitim kurumu, ilkokul, ortaokul, özel eğitim okulu, ortaöğretim okullarında ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir.
  8. 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak MEB tarafından yayınlanan "MEB Özel Öğretim Kurumları Öğrenci ve Kursiyer Ücretleri Tespit ve Tahsil Yönetmeliği" gereğince ilan olunur.

Ön Kayıt Formu'nu doldurarak başvuruda bulunmak için lütfen tıklayınız.

Buradasınız: Home Öğrenci İşleri Kayıt - Kabul - Öğrenim Ücreti