3. Sınıf Tatil Önerileri

19 Ocak - 5 Şubat 2018 KIŞ DÖNEMİ

SINIF ÖĞRETMENİ

Sevgili Öğrencilerimiz,

Dönem boyunca çok çalıştık, dinlenmeyi hak ettik. Tatil süresince güzel ve
verimli vakit geçirmeniz için aşağıda bazı önerilerde bulunuyorum.
Akşamları vaktinde yatıp, sabahları vaktinde kalkabilirsiniz. Kitap okumak yaşamımızın bir parçasıdır. Gittiğiniz her yere kitabınızı yanınızda götürebilirsiniz. Günün her saatinde kitap okuyabilirsiniz; ama akşamları yatmadan önce mutlaka okuyunuz. Morpa Kampüs’ü açarak öğrendiğimiz konuları tekrar edip, sorular çözebilirsiniz. Oyun oynayabilirsiniz, resim, origami yapabilirsiniz. Günlük tutmayı da unutmayın. Sevgili öğrencilerimiz, sizleri sevgiyle kucaklayıp öpüyoruz.

Ailenizle birlikte iyi tatiller diliyoruz.

İNGİLİZCE

Çok başarılı ve verimli bir dönem geçirdik. Hepinizi tebrik ediyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz. Bu sırada çok çaba gösterdiniz aynı zamanda da yoruldunuz. Şimdi biraz tatil zamanı! Bol bol dinlenin, aynı zamanda bol bol da eğlenin. Bu sırada, İngilizceye de zaman ayırın ki tüm dönem boyunca verdiğiniz emekler kalıcı olsun, öğrendikleriniz pekişsin.
Young Explorer 1 online alıştırmalarımızdan ilk dört üniteyi tekrar yapın. Sevdiğiniz çizgi filmleri bir de İngilizce olarak izleyin. Sizlere listesini verdiğimiz web adreslerinden faydalanarak keyifli zamanlar geçirin. Class Book, ders kitabimizdaki okuma parçalarını tekrar okuyun. Bunlara her ünitenin Lesson 6, 7 ve sonrasındaki çizgi romanlarından ulaşabilirsiniz.

Oxford Big Read projesi için seçtiğiniz kitabı, kesinlikle CD’den yada linkten dinleyerek okuyun. Dolphin reader kitapları için https://drive.google.com/drive/folders/1SG__pUYvhqq5F-KK4KSftuSJxucwLtV0?usp=sharing linkine tıklayarak ses dosyalarına ulaşabilirsiniz.

Tüm güzel enerjinizi depolayıp ikinci döneme çok güzel başlayın.

İyi tatiller!

YARATICI DRAMA

Sevgili çocuklar,

Öyle dolu dolu bir yarı dönem geçirdik ki bir solukta bitiverdi adeta. Tatlı bir yorgunluk var üzerinizde şu an. Ïkinci dönem için öncelikle güzelce bir dinlenin. Yapacağınız bir program dahilinde bol bol oyun oynayıp derslerinizle ilgili tekrarlar yapabilirsiniz. Bu arada Ankara Devlet Tiyatrosu sahnelerindeki sizler için sergilenen oyunlara da aileniz ile birlikte gidebilirsiniz. Mutlu Tatiller ♥♥♥

Şinasi Sahnesi ''Arkadaş''
Küçük Tiyatro ''Alice Harikalar Diyarında''
Cüneyt Gökçer Sahnesi "Tembel Memiş".

MÜZİK

Sevgili Öğrencilerim;

Bu yarıyıl tatilinde bol bol klasik müzik dinlemenizi, vakit bulursanız sanatsal etkinliklere katılmanızı ve dönem içinde tekrar ettiğimiz etüt ve gam çalışmalarını tekrar etmenizi rica ediyorum.

İyi Tatiller.

FRANSIZCA

Sevgili Çocuklar,

Güzel, eğlenceli, verimli bir dönem geçirdik hep birlikte. Şimdi tatil zamanı...
Sizlere ailenizle keyifli zaman geçirebileceğiniz ünlü Fransız kahramanı "Küçük Prens" oyununu izlemenizi tavsiye ediyorum. Hem de dönem boyunca öğrendiklerimizi unutmamak için konuları tekrar etmenizi öneriyorum.

Hepinize mutlu, iyi tatiller !
Şinasi Sahnesi "Küçük Prens" 21/01/2018

GÖRSEL SANATLAR

Sanat, ruhu yenilerken, bilinci geliştirir, farklı düşünme becerisi sağlar.
Çocuğunuzun sanatla iç içe olması için imkan yaratın. Resim sergileri, müze, tiyatro gibi sanat etkinliklerinde bulunun ve yaptığınız etkinliğin sanatla ilgili olduğunu çocuğunuza anlatın.
Mutlu, sağlıklı güzel bir tatil diliyorum.

Buradasınız: Home İlkokul Tatil Önerileri 3. Sınıf Tatil Önerileri