3. Sınıf Tatil Önerileri

9 Haziran - 18 Eylül 2017 YAZ DÖNEMİ

SINIF ÖĞRETMENİ

Sevgili Öğrencilerimiz,

Dönem boyunca çok çalıştık ve yorulduk. Tatilde dinlenmeyi hak ettik.
Tatil süresince güzel ve verimli vakit geçirmeniz için aşağıdaki önerilerimize uyabilirsiniz.
- Bol bol dinlenin, gezin, eğlenin.
- Kitap okumak yaşamımızın bir parçasıdır. Okuduğumuz kitapları kurallarına uygun olarak listeye yazalım ve imzalatalım.
- Tatil dönüşü en az 20 kitap okumuş olarak gelmenizi istiyorum.
- Günlük (günce) tutabilirsiniz.
- Sayıların kendisi ile çarpımını ve ritmik saymaları günlük yapmalıyız.
- Sayıların kendisi ile çarpımını ve ritmik saymaları tekrar etmeyi unutmayalım.
- Tiyatro,sinema ve konserlere gidebilirsiniz.
- Ailenizle müzelere (İlk Meclis, Etnografya Müzesi, Resim Heykel Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi,Ankara Üniversitesi Gözlemevi'ne, MTA Teknoloji Müzesi) gidebilirsiniz. Gezerken fotoğraf da çekebilirsiniz.

Sevgili öğrencilerimiz, sizleri sevgiyle kucaklayıp öpüyoruz. Ailenizle birlikte iyi tatiller diliyoruz.

İNGİLİZCE

Hepimiz için çok yoğun bir dönemin daha sonuna geldik. Bu sene, İngilizce becerilerinizde büyük bir sıçrama gösterdiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Daha önce oluşturduğumuz sağlam temelin üzerine çok güzel bir bina inşa etmeye başladık. Tatilde yapılacakların en başında tabii ki dinlenmek ve eğlenmek geliyor. Bunların yanında, zamanınızı iyi kullanmak ve bunca emeğimizin daha da kalıcı hale gelmesini sağlamak için tatilinizin içine İngilizce’yi de sığdırmalısınız.
• Explorers Online alıştırmalarımızı tekrar yapalım. 1. kitabın tüm alıştırmaları ve 2. kitabın ilk beş ünitesini yapabilirsiniz.
• Okulumuzun web sitesinde bulunan, önerdiğimiz internet adreslerinde hem kaliteli hem de eğlenceli zamanlar geçirelim.
• Frankenstein at School ve Snow White and the Seven Dwarfs kitaplarınızı tekrar okuyalım.
• Ailemiz ile birlikte seçeceğimiz en az beş filmi, alt yazılı olarak izleyelim.
• Fırsat buldukça ve yabancı turistlerle karşılaştıkça hemen arkadaş olma fırsatları yaratalım. Bir “Hello...!” dememiz muhabbetimizin başlamasına belki de ileri ki zamanlarda mektup arkadaşı olmamıza vesile olacaktır.

FRANSIZCA

Güzel ve yoğun geçen bir yılı geride bıraktık. Her biriniz iyi bir tatili hak etti. Bunun için bol bol dinlenin, eğlenin. Tatil döneminde mutlaka Fransız Kültür Merkezini ziyaret etmenizi rica ediyorum. Fransız Kültür Merkezinin kütüphanesinden ilginizi çeken oyun, kitap(cd’li), dvd alıp boş zamanlarınızı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca öğrendiklerimizi unutmamanız için internetten Fransızca müzik dinlemenizi ve çizgi film izlemenizi rica ediyorum. Bunun için http://www.education.vic.gov.au/languagesonline/french/french.htm  linkinden yararlanabilirsiniz.

Hepinize mutlu geçireceğiniz bir tatil diliyorum.

GÖRSEL SANATLAR

Güzel etkinliklerle dolu müthiş bir yılın sonuna daha geldik. Tatil döneminde sizden isteğim bol bol sanat atölyelerini ziyaret ederek sanat etkinliklerine katılım sağlamalarını istiyorum. Sağlıklı, mutlu bir tatil diliyorum.

BEDEN EĞİTİMİ

Sevgili Öğrencilerimiz,

Beraber bir yılı bitirdik. Sizlere bazı önerilerde bulunacağım. Tatilde,
- Bol bol dinlenin, gezin, eğlenin.
- Güneşten faydalanalım ve bazı günler saatlerini ayarlayarak dışarıda oyunlar oynayalım, spor yapalım.
- Tatilde bol bol yüzelim.
- Derslerde öğrettiğim oyunları arkadaşlarınıza da öğretip beraber oynayabilir, güzel vakit geçirebilirsiniz.
- Disiplin olmadan başarı olmaz. Bu yüzden öğrencilerimizi disipline etmenin en kolay ve zevkli yolu spor yapmaktır. Çocuklarımızı lütfen herhangi bir spor kursu ya da kulüplere yazdırmanızı önemle tavsiye ederim.

Sevgilerimle hepinizi öpüyorum. Ailenizle birlikte iyi tatiller diliyorum.

Buradasınız: Home İlkokul Tatil Önerileri 3. Sınıf Tatil Önerileri