1. Sınıf Tatil Önerileri

8 Haziran - 17 Eylül 2018 YAZ DÖNEMİ

SINIF ÖĞRETMENİ

1. Çok iyi beslenin, bol bol taze meyve, sebze ve annenizin, babanızın yaptığı harika yemeklerden yiyin; bu sizi sağlıklı bir çocuk yapacaktır.
2. Dışarıda bol bol oynayın. Bolca güneş ışığı depolayın. Çamurdan evler, köprüler yapın; bu sizi sağlıklı, güçlü çocuklar ve büyüyünce mühendis yapacaktır.
3. Geceleri yıldızları izleyin, dünyanın döndüğünü anlamaya çalışın; bu sizi bilim adamı yapacaktır.
4. Oyun zamanınızı televizyonla, tabletle, bilgisayarla falan boşa harcamayın. Arkadaşlarınızla buluşun ve harika oyunlar oynayın; bu sizi arkadaş canlısı yapacaktır.
5. Çok eğlenin, gülmekten bayılın emi; bu sizi harika hissettirecektir.
6. Kitap okuyun; bu sizi erdemli insan yapacaktır.
7. Okuduğunuz kitapların adını bir deftere yazın. 2. Sınıfa listesi en uzun olanı bir sürpriz bekliyor; bu sizi 2. sınıfın ilk şampiyonu yapacaktır.
8. Hafta sonları ailenizle birlikte yapacağınız etkinlikler planlayın. Sinemaya gidin, tiyatroya gidin, parka gidin, gezmeye gidin, pikniğe gidin; bu sizi harika bir aile yapacaktır.
9. Aile büyüklerini sık sık ziyaret edin. Dedenizi, babaannenizi, anneannenizi sık sık görmeye gidin, ellerini, yanaklarını öpün. Benim de selamımı söyleyin; bu sizi çok iyi yürekli torun yapacaktır.
10. Başka şehirlere giderseniz bana mutlaka resimler gönderin. Aman unutmayın, merakla bekleyeceğim. Hatta kitap okurken, sinemada, tiyatroda, piknikte falan da resimlerinizi gönderin. Belki ben de oradayımdır, yanınıza geliveririm; bu beni mutlu edecektir.
11. Doğayı, canlıları sevin ve koruyun; bu sizi sorumlu bir insan ve bir doğa kahramanı yapacaktır.
12. Üç ay sonra büyümüş, sağlıklı, mutlu bir şekilde bana dönün; sizi yeni sınıfımızda bekliyor olacağım.
13. Canınız ne zaman isterse beni arayabilirsiniz. Numaram hepinizin hem annesinde, hem de babasında var.. Siz beni özlediğiniz zaman, ben sizi daha fazla özlemiş olacağım. Unutmayın, sizlerden sadece bir telefon kadar uzakta olacağım.

Ailenize ve sizlere iyi tatiller diliyorum. Sevgiyle kalın...

İNGİLİZCE

Hepimiz için çok yoğun bir dönemin daha sonuna geldik. Bu dönem, İngilizce becerilerinizde büyük bir sıçrama gösterdiniz. Bu sene ileri ki yıllar için sağlam bir temel attık. Sizleri tebrik ediyorum. Tatilde yapılacakların en başında tabii ki dinlenmek ve eğlenmek geliyor. Bunların yanında, zamanınızı iyi kullanmak ve bunca emeğimizin daha da kalıcı hale gelmesini sağlamak için tatilinizin içine İngilizceyi de sığdırmalısınız.
Explorers Online alıştırmalarımızı tekrar yapalım.

Her iki Phonics kitaplarımızın CDlerindeki oyunları ve alıştırmaları tekrar yapalım.
Okulumuzun web sitesinde bulunan, önerdiğimiz internet adreslerinde hem kaliteli hem de eğlenceli zamanlar geçirelim.
Ailemiz ile birlikte seçeceğimiz en az üç filmi, alt yazılı olarak izleyelim.
Fırsat buldukça ve yabancı turistlerle karşılaştıkça hemen arkadaş olma fırsatları yaratalım. Bir “Hello...!” dememiz muhabbetinizin başlamasına vesile olacaktır.

FRANSIZCA

Sevgili Çocuklar,

Güzel,başarılı bir yılın ardından uzun bir tatil sizleri bekliyor.Tatil boyunca öğrendiğimiz Fransızca şarkıları dinleyebilir,çizgi filmler izleyebilirsiniz..Hepinize iyi tatiller dilerim sizleri çok seviyorum.Yaz tatili için sizlere tavsiyem:
* Fransız kültür merkezini ailenizle birlikte ziyaret edebilirsiniz.
* https://www.youtube.com/user/ssebastienn  linkinden yararlanabilirsiniz.

YARATICI DRAMA

Altın Eğitimin Altın Çocukları. Uzun, keyifli ve heyecan verici bir dönemi daha başarıyla bitirdiniz. Şimdi TATİL ZAMANI!!! Öncelikle bir güzel dinlenin ve yapmaktan en çok hoşlandığınız şeyleri yapın. Sokakta bol bol oynayın. Hatta Drama dersinde öğrendiğiniz oyun ve alıştırmaları arkadaşlarınıza öğretin ve liderlik yapın. Okulumuzda, evimizde hayvanlara gösterdiğimiz ilgiyi, şefkati sokak hayvanları içinde yapmayı ihmal etmeyin. Unutmayın, biraz yemek ve özellikle su hem onları hem de yaşamlarına dokunduğunuz için sizi mutlu edecektir.

SİZLERİ ÇOK SEVİYOR VE ÇOOOK GÜZEL BİR TATİL DİLİYORUM.

MÜZİK

Sevgili öğrencilerim,

Güzel bir yılı geride bıraktık. Tatilinizi bol bol müzik dinleyip dans ederek,sosyal ve sanatsal aktivitelere katılım sağlayarak değerlendirmenizi tavsiye ediyorum.
İyi Tatiller.

GÖRSEL SANATLAR

Uzun uğraşlar ve emekler sonucunda ne mutlu size ki bir üst sınıfa geçerek biraz daha büyüdünüz. Sizler bu zamanınızın kiymetini bilmeli ve geleceğinizi çok iyi planlamalısınız. Tatil süreçleri bu gibi durumlarda düşünmek için çok iyi zamanlardır. Sizler de tatilinizi çok iyi değerlendirip bol bol gezin,dinlenin,araştırın,okuyun,aylık bilim dergilerini takip edip güncel olaylardan haberdar olun. Hepinizi çok seviyorum, sevgi ile kalın.

BEDEN EĞİTİMİ

Sevgili Öğrencilerimiz,

Sizlerle beraber dolu dolu ve başarılı bir dönem geçirdik. Şimdi sizi güzel bir tatil bekliyor... Aileniz ve arkadaşlarınızla beraber iyi ve eğlenceli bir tatil geçirmenizi dilerim.

Tatilde bol bol oyun oynamanızı, sportif etkinliklere katılmanızı, yüzmenizi, düzenli ve sağlıklı beslenmenizi istiyorum. İyi tatiller :)

E- Bülten Aboneliği

Okulumuzla ilgili haberleri almak için lütfen mail listemize kaydolunuz

Altinegitim Shape Logo beyaz