Sosyal Etkinlikler

İlkokul öğrencilerimiz okul başkanlığı seçimi heyecanını yaşadılar. Çok az bir farkla Hira kazandı. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yerli Malı Haftası (Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır.

Bu hafta yazar, şair Ahmet Arif'i tanıdık. 4. sınıf öğrencilerimiz Arif'in hayatı ve şiirleri ile hazırladıkları panoyu arkadaşları ile paylaştılar.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü her yıl olduğu gibi bu yılda sevgiyle kutlandı. Öğrencilerimiz evcil hayvanlarını arkadaşlarına tanıttılar. Şiirler okuyup, şarkılar söylediler.

Öğrencilerimize yerli malı haftasını kutladık. Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur. Yaptıkları birbirinden lezzetli yiyeceklerle kutlamalarımıza destek veren tüm annelerimize de teşekkür ederiz.