Öğrenme Ortamı

Merak eden ve oynayarak öğrenen anasınıfı öğrencileri, geometri tahtaları ve lastiklerle hayal ettikleri geotmetrik şekiller oluşturdular.

Miniklerimiz sonbahar mevsimindeki değişiklikleri yerinde deneyimlediler. Daha sonra güneşin içimizi ısıttığı şu son günlerde parkta gönüllerince eğlendiler. Aynı hafta sınıfta yaptıkları "Bebekliğime geri dönüyorum" etkinliğinde ise ne kadar büyüdüklerini fark ettiler.

Anasınıfı öğrencilerimiz bu hafta her bireyin farklı olduğunu "Parmak izimiz aynı mı? " adlı deneyi yaparak öğrendiler. Daha sonra işin içine duyu organlarını katarak "Eşini bul" oyunuyla zevkli anlar yaşadılar. 4 Ekim Hayvanları koruma gününü kutladılar ve ardından yağmurun oluşumu deneyini yaparak gözlem yapma, neden - sonuç ilişkisi ve hayal etme becerilerini geliştirdiler.

Anasınıfı öğrencilerimiz, çalışmaları esnasında el göz koordinasyonlarını kağıt halı örgüsü yaparak, bilimsel düşünme becerilerini, sıvı deterjanın yağı temizleme özelliğini deneyerek, matematiksel zekalarını da nesnelerle ve sayılarla toplama işlemleri yaparak geliştirdiler.

Ne kadar çok meslek var. Hangi mesleği yaparsan yap, severek yap. Mesela biz çocuklarımızı çok seviyoruz.

Anaokulu öğrencilerimiz "Aynadaki Ben" çalışması yaparak kendi yüzlerindeki ifadeleri fark ettiler. İfadelerini yorumlayarak o an ki duygularını tanımaya çalıştılar ve pano hazırladılar. Daha sonra Rehber öğretmenimiz, çocuklarımızla mercimek ve pirinç ayıklayarak sabırlı olma çalışması yaptı. Eğlenerek hem baklagilleri öğrendiler hem de sabır düzeylerini arttırdılar.