12 GSL Tatil Önerileri

20 Ocak - 2 Şubat 2017 KIŞ DÖNEMİ

MÜZİK

Sevgili öğrencilerimiz; tatilde sanatsal etkinliklere katılmanızı, bol bol klasik müzik dinlemenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle Czerny etüt ve gam çalışmaları yapınız. Makamsal eserleri bol bol dinlemeniz, analiz yapmanız sizin için çok iyi olacaktır. Orkestra derslerinde yaptığımız çalışmaları tekrar etmeyi ve her gün en az iki saat solfej çalışmayı ihmal etmeyin. Hepinize güzel bir tatil diliyoruz.

Müzik Bölümü Öğretmenleri

TÜRK EDEBİYATI - DİL VE ANLATIM

Sevgili öğrencilerim, yarı yıl tatili hem dinlenmek hem de akademik bilgileri pekiştirmek adına gereksinim duyduğunuz bir zaman dilimidir. Bu bağlamda çalışmalarınıza devam etmek, bilgilerinizi canlı tutmak adına Türk edebiyatı dersinde öğrendiğimiz tüm konulardan test çözmenizi öneririm. Tatili okumak adına da etkin ve verimli geçirebilmeniz için Mümin SEKMAN'ın "Başarı Üniversitesi" adlı kitabını okuyabilir, günlük gazetelerdeki köşe yazılarını, internet haber sitelerini, yurtta ve dünyada olup biten olayları ve gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Türkçe bir bilgi değil,anlatım ve beceri dersidir."Bu nedenle tatil boyunca ve her zaman öğrendiklerimizi, okuduklarınızı, dinlediklerinizi gözlemleyip tanık olduklarınızı, kurgulayıp malzeme yapıp yazabilirsiniz.Kupür biriktirebilir, örnek anlatımları etkinlik dosyanıza koyabilir, gazete,bilimsel ve sanatsal dergiler okuyup notlar alabilir, kısa öyküler, manzum öyküler ve günce yazmayı deneyebilirsiniz, unutmayınız ki bilinenler uygulandıkça kavramlaşır. İsim sıfat zamir konulu testler çözmenizi öneririrm. Mümin Sekman'ın Başarı Üniversitesi kitabını okuyunuz HEPİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ.

COĞRAFYA

Evde elinizde bulunan kaynak kitaplardan Dünyanın şekli ve Hareketleri Harita bilgisi, İklim üniteleriyle ilgili testleri çözmenizi öneriyorum. Günde yarım saat ülke ve şehir bulmaca oynamanızı tavsiye ediyorum.

İNGİLİZCE

* İngilizce roman ya da kısa hikaye kitapları okumanız hızlı okuma becerinizi ve kelime hazinenizi geliştirecektir. Stage:2 veya Stage 3 seviyelerinde en az iki kitap okumanız ve her okuduğunuz kitabın alıştırmalarını yaparak, özetlerini çıkarmanız çok yararlı olacaktır.
* Yaşınıza uygun İngilizce filmler izleyebilir, ilgi alanınıza göre çeşitli internet sayfalarını, blogları (spor, müzik, resim vs) takip edebilirsiniz.
* Her gün olmasa da, arada günlük tutmanız yazma becerinizi iyileştirirken, kelime bilginizi de geliştirecektir. Hepinize iyi tatiller dileriz.

Buradasınız: Home GSL Tatil Önerileri 12 GSL Tatil Önerileri