12 GSL Tatil Önerileri

19 Ocak - 5 Şubat 2018 KIŞ DÖNEMİ

Sevgili Öğrenciler;

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılının 1.Dönemini bugün tamamladık. Hepimiz için yoğun, bazılarınız için başarılı, bazılarınız içinse daha az başarılı geçti. Başarıya sistemli ve kaliteli çalışmanın sonunda ulaşılır. Bu nedenle 2 haftalık yarıyıl tatilini iyi değerlendirirseniz hem dinlenir hem de öğrendiklerinizi unutmazsınız. 2. dönemi daha başarılı geçirme olanağı bulursunuz.
Bunun için aşağıdaki tatil önerilerini lütfen dikkatle okuyup uygulamaya çalışınız.

* Yarıyıl tatilinde öncelikle iyi bir şekilde dinlenin.
* Öğretmenlerinizin size önerdiği çalışmaları yapın.
* Kendinize günlük program hazırlayın.
* Doğada geziler düzenleyin.
* Beslenmenize özen gösterin, spor yapın.
* Sinemaya, tiyatroya, görmek istediğiniz müzelere gidin. Gezip gördüğünüz yerler, yaşadığınız olaylarla ilgili ilginç gözlem ve düşüncelerinizi düzgün bir Türkçe ile kaleme alın.
* Her gün mutlaka kitap, dergi, gazete okuyun. Size ilginç gelen haber ve makaleleri kesip dosyalayın. Kendi işlerinizi kendiniz görün ve becerilerinizi arttırın.
* Ailenizle paylaşımlarınızı arttırın.
* Öğretmenlerinizin size önerdiği Türkçe ve İngilizce kitapları okuyun. İngilizce yayın yapan TV kanallarını ve bu dilde filmleri izleyin.
* İşlenen konuların tekrarını yapın.

Hepinize sağlıklı, mutlu bir tatil diliyoruz.

Sevgiler.
ÖZEL ALTIN EĞİTİM OKULLARI

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

Eksiklerinizi gidermek için mükemmel bir fırsat tatil süresi boyunca elinizdeki soru bankalarında bulunan eksiklerinizi tamamlayınız. İlk dönem işlenen konularda konu tarama testleri ile pekiştirmeler yaparak yapamadığınız soruları tatil dönüşü öğretmeninize sorunuz .

MATEMATİK

Sevgili öğrencilerim,

Uzun süren bir eğitim öğretim yılının yarısını geride bırakırken dört gözle beklediğiniz zamanlardan biri olan yarıyıl tatiline girmek üzereyiz.
Böyle bir tatilde tabi ki bir yandan dinlenecek bir yandan da zamanınızı iyi değerlendireceksiniz.

Peki neler yapmalıyız? Öncelikle ilk dönem okulda gördüğümüz konulardan eksiklerinizi belirleyip o konulara sizi fazla sıkmayacak kadar az, fakat size faydası dokunacak kadar çok yoğunlaşabilirsiniz.
Matematik, çözünce keyif alınan derstir. Bunun için tekrarlarınızın yanında soru çözerek bilgilerinizi hep taze ve canlı tutmalısınız.

Hepinize mutlu,huzurlu güzel bir tayil diliyorum.🙂

COĞRAFYA

Değerli öğrencilerim,

Başarılı, verimli bir o kadarda yorucu bir dönemin daha sonuna geldik. Emeklerinizi görmemezlikten gelmek mümkün değil tabiki. Sınava her geçen gün yaklaştığımızı hatırlatarak zamanınızı verimli kullanmanızı ve öğrendiklerimizi kalıcı kılmak için 1.dönem işlediğimiz tüm konuları tekrar ederek test kitaplarından gerekli yerleri çözmenizi öneririm.

Hepimize iyi tatiller ☺

İNGİLİZCE

Sevgili Öğrencilerim,

İşlemiş olduğumuz ünite konularını ve çalışma kitabındaki alıştırmaları tekrar ediniz. Seviyenize uygun ve ilginizi çeken konularla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz. Dinleme ve anlama becerinizi geliştirmeniz için İngilizce altyazılı filmler izleyebilir, diziler takip edebilirsiniz.

Hepinize iyi tatiller dilerim.

DESEN

Sevgili gençler,

Dinlenin, sergiler gezin, fotopraf çekin, desen çizmeye çalışın. Hepinize iyi tatiller diliyorum.

GÖRSEL SANATLAR

Sınav zamanında olduğunuz için dış mekanlara giderek (cafe, park vb.) çizimler yapmanızı öneriyorum. Bunun ile birlikte günde bir ya da iki adet tam olarak bitmiş imgesel tasarımlar yapmanız faydalı olacaktır.

Güzel bir tatil diliyorum.

BEDEN EĞİTİMİ

Sevgili Öğrenciler,

İyi bir tatil geçirmenizi diliyorum. Tatil boyunca fırsatınız olursa ya da yaratırsanız hergün 200 defa ip atlamanızı istiyorum. Sonrasında streching (açma_germe) çalışmaları yapmalısınız.
Daha sonra da 20 mekik ve 20 şınavla çalışmanızı bitirebilirsiniz.

Diğer boş zamanlarınızda güzel spor karşılaşmaları varsa TV de izleyebilirsiniz.
Yine fırsat bulursanız dışarıda parklar da bahçede zaman geçirebilirsiniz.

Buradasınız: Home GSL Tatil Önerileri 12 GSL Tatil Önerileri