11 GSL Tatil Önerileri

9 Haziran - 18 Eylül YAZ DÖNEMİ

DESEN ÇALIŞMASI

Desen çalışmalarına ara vermeyin.Sergilere giderek yapılan eserleri inceleyin. Güncel sanat olaylarını takip edin. Bol bol fotoğraflar çekerek dinlenin.

Hepinize iyi tatiller diliyorum.

2 VE 3 BOYUTLU SANAT ATÖLYE

Müzelere ve sergilere giderek yapılan iki ve üç boyutlu çalışmaları ayrıntılı inceleyin. İyi dinlenin.

Hepinize iyi tatiller diliyorum.

GRAFİK TASARIM

İyi Tatiller diliyorum. 2017-2018 sezonuna dinamik, dinç, heyecanlı bir şekilde gelmenizi diliyorum. Uluslararası grafik tasarım örneklerine bakmanızı istiyorum.

ESTETİK

Hepinize iyi tatiller diliyorum. Müzelere gidip eserleri incelemenizi istiyorum. Sanatta estetik ile ilgili kitap, dergi vb. kaynakları incelemenizi istiyorum.

TÜRK EDEBİYATI - DİL VE ANLATIM

* Peyami Safa'nın Sözde Kızlar romanını okuyup inceleyiniz. Kitaptan alacağınız örneklerden soru çıkarıp öğrendiğiniz dil konularını orada uygulayınız. Ben olsaydım şöyle yazardım deyip benzer yazınız. Her gün 5-10 paragraf sorusu çözünüz. Şiir defterinizi zenginleştiriniz. Bir anlam bilgisi soru bankası alıp çözünüz anlayamadıklarınızı dönüşte sorunuz. Hedefli olunuz. Yaşama sevincinizi yüksek tutup dinleniniz, eğleniniz.

Sizi seviyor ve önemsiyoruz. Esen kalın.

SEÇMELİ MATEMATİK

Yorucu bir yılı geride bırakırken sizlere mutlu bir tatil geçirmenizi diliyorum. Tatilinizi verimli geçirmek adına öğrendiğiniz bilgileri tekrar etmeli ve test çözmelisiniz. Ayrıca Matematik Köyünü ziyaret edebilirsiniz.

T.C. İNKILAP TARİHİ

Sevgili çocuklar,tatiller okumalar yapma zamanlarıdır. Bu nedenle sizin yaşınızda verimli bir tatilin birinci şartı okumalar yapmaktır. X, Y, Z hangi kuşaktan olursanız olun Dünya Klasiklerini okumak, üstüne kişiliğinizi inşa edeceğiniz mükemmel bir temel oluşturur. Klasikler lise bitmeden bitirmeniz gereken değerlerdir. Klasiklerden okuyun. Sırası konusunda Edebiyat öğretmenlerinden bilgi alınız. Gündemi değişik kaynaklardan takip ediniz. İlber Ortaylı, Falih Rıfkı Atay kitapları ve anı kitaları (Altan Öymen,özellikle Yakın Dönem Türkiye Tarihi için) okumanızı tavsiye ediyorum. Youtube da tarihle ilgili pek çok ilginç video izleyebilirsiniz.Ayrıca Youtube dan Özgür Bolat ve İktisatçı Özgür Demirtaş konuşmalarını izlemenizi tavsiye ediyorum. Sapiens ve Homo Deus kitapları da okunması gereken kitaplardan hatırlatırım.Bunların yanı sıra öğrendiklerimizi unutmamak için bir tane test kitabı çözmenizi öneriyorum.

COĞRAFYA

2017-2018 eğitim öğretim yılına hazırlık olması için bu sene işlediğimiz YGS-konularını tekrar ederek bir test kitabı bitirmenizi öneriyorum.

İNGİLİZCE

Sevgili öğrenciler, birlikte güzel bir dönemi geride bıraktık. İyi bir tatili hak ettiniz. Tatilde dönem içinde işlemiş olduğumuz konuları tekrar etmenizi ve bunun yanı sıra İngilizce müzikler dinlemenizi, İngilizce alt yazılı filmler izlemenizi öneriyorum.

Hepinize mutlu ve verimli geçireceğiniz bir tatil diliyorum.

FELSEFE

Sevgili öğrenciler, her birinizi değerlerine sahip çıkan, bilinçli ve farkında bireyler olarak yetiştirmeye gayret gösterdik. Size verdiğimiz kazanımları yaz tatili boyunca geliştirmek; zamanı etkin kullanmanızla doğru ilişkilidir. Bunun için program yapabilirsiniz. Yapacağınız program nasıl olursa olsun okumak programınızın vazgeçilmezidir. İşte okuyabileceğiniz bir kaç felsefi eser ismi: "Cehenneme Övgü", Gündüz Vassaf; Friedrich Engels; "Acı Çeken Tanrı", Slavoj Zizeç, Boris Gunjevic; "Platon bir gün kolunda bir ornitorenkle bara girer."

Rüya gibi bir tatil geçirmenizi diliyorum.

Buradasınız: Home GSL Tatil Önerileri 11 GSL Tatil Önerileri