9. Sınıf Tatil Önerileri

8 Haziran - 17 Eylül 2018 YAZ DÖNEMİ

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

Çağdaş bir dünya insanı olacak Altın Çocuklarımız! Türkçe bir bilgiden çok beceri dersidir. Tatilde spor yapınız, dinleniniz, vakit bulamadığınız sosyal aktivitelerini yapınız.

Şu öneriler esenliğiniz içindir: Robinson Crusoe Daniel Defoe; Handan-Halide Edip Adıvar kitaplarını size verilen formata göre inceleyiniz. Eserden bir iki sayfa alıp bu yılki dil bilgisi bilgilerinizi arayınız (İsim, sıfat, zamir, zarf, edat , fiiler).
Şiir defteri tutup günce, hikaye, blok çalışmaları yapınız. Sizleri önemsiyor ve altın yüreklerimizi çok seviyoruz.

Esenlikler.

MATEMATİK

Sevgili arkadaşlar, yorucu bir yılı geride bıraktık. Öncelikle tatilde yeni eğitim yılına ruhen ve bedenen hazır olmak için iyice dinlenin. Bunun yanı sıra 9. sınıf müfredatı diğer sınıflar için bir altyapı oluşturmaktadır. Üst sınıflarda başarılı olmak için mutlaka kavramlar arasındaki ilişkiler iyi anlaşılmalıdır. Bunun için de bol bol bu kavramlar üzerine düşünmek ve her teoremi nedeniyle beraber öğrenmek önemlidir. Tatilde vakit buldukça bunlar üzerine düşününüz. Ayrıca kafa yorucu problemler ile uğraşmak ya da bazı teoremleri ispatlama çalışmak bu ilişkileri anlamanıza yardımcı olacaktır. (sonuca ulaşamasanız bile)
Problem bulmakta zorluk çekerseniz bana her zaman ulaşabilirsiniz.

Hepinize iyi tatiller dilerim.

FİZİK

Sevgili öğrencilerim,

Güzel bir yılı arkamızda bıraktık. Şimdi öğrendiğiniz fizik konularının doğada uygulamalarını yapmanın tam zamanı. Bu yaz tatilinizi doğa ile iç içe geçirin. Unutmayın ki Fizik dersini iyi anlamanız, doğaya daha farklı yaklaşmanızı sağlayacaktır. Her olguya böyle yaklaşmanız Fizik bilgilerinizin de taze ve kalıcı olmasını sağlayacaktır. Ayrıca Brain Greene'in ""Evrenin Zarafeti"" kitabı da okuduğunuzda sizi büyüleyecek bir eser. Okumanızı tavsiye ederim.

Hepinize iyi tatiller diliyorum.

KİMYA

Uzun uğraşlar ve emekler sonucunda ne mutlu size ki bir üst sınıfa geçerek biraz daha büyüdünüz. Sizler bu zamanınızın kıymetini bilmeli ve geleceğinizi çok iyi planlamalısınız. Tatil süreçleri bu gibi durumlarda düşünmek için çok iyi zamanlardır.Sizler de tatilinizi çok iyi değerlendirip bol bol gezin, dinlenin, araştırın, okuyun, aylık bilim dergilerini takip edip güncel olaylardan haberdar olun.

Hepinizi çok seviyorum sevgi ile kalın.

BİYOLOJİ

Canım öğrencilerim,

Hepinize güzel bir tatil geçirmemizi dilerken, bu yıl öğrendiklerinizi tekrar etmenizi tavsiye ediyorum.

TARİH

Gençler,

Gittiğiniz okullar size yetmeyecek.
Öyle kurgulandılar.
Deliler gibi kitap okuyun.
Okuyun, güçlenin. - İlber Ortaylı
İlber Hocanın sözü ışığında size önereceğim birkaç kitap var. Elon Musk-Süleymanın Anahtarı-Tanrının Formülü-Başlangıç-İlginizi çeken birkaç Biyografi ve illede NUTUK. Ayrıca Deniz Bayramoğlu-nun sunduğu Gündem Özel programlarından ilginizi çekenleri ve Modern Dünyanın Dehası Belgesellerini youtube dan izlemenizi de şiddetle tavsiye ediyorum=)

Unutmayın zihni dinlendiren tek şey onu şaşırtmaktır ve zihin yeni bilgilerle şaşırır. Sizi çok seviyorum iyi tatiller diliyorum. Tatil dönüşünde okuduklarımızı paylaşma düşüncesi beni şimdiden heyecanlandırıyor.=)

COĞRAFYA

Değerli öğrencilerim,

Başarılı ve verimli bir yılı daha birlikte tamamladık. Tatilde bol bol eğlenmek ve dinlenmekle birlikte, öğrendiklerimi unutmamak amacıyla kısa tekrarlar yapabilirsiniz. Harita bilgimizi geliştirmek amacıyla dilsiz Türkiye ve Dünya haritası çizerekşehirleri ve ülkeri yerine yazabilirsiniz. Tatile gittiğiniz yerlerde doğal ve kültürel yerlerin resmini çekerek bir fotoğraf albümü yapabilirsiniz. TBMM , Anadolu Medeniyetleri ve Cumhuriyet Müzesini ziyaret edebilirsiniz.

Hepinize iyi tatiller 😊

İNGİLİZCE

Sevgili Öğrenciler,

Üç aylık tatilde her türlü İngilizce yayını takip edebilirsiniz (gazete, dergi, blog,...).
Mutlaka en az bir tane hikaye kitabı okuyun. İmkanını bulduğunuzda İngilizce ile etkileşim halinde olun. Sene içinde öğrendiğiniz konuları unutmamak için ara ara tekrarlar yapın ve en önemlisi güzelce beyninizi dinlendirmeyi unutmayın.

İyi tatiller dilerim. Elçin Bilgin

Vocabulary kitabimizdan bir kaç unite yapsaniz iyi olur, çocuklar, geçmis konulara da bakin. Hepinize iyi tatiller diliyorum. Leyla Köse

FRANSIZCA

Sevgili Öğrencilerim,
Güzel, başarılı bir yılın ardından uzun bir tatil bekliyor sizleri. Sizlere tavsiyem bol bol kitaplar okuyun, film izleyin, müzik dinleyin, gezin tatilin tadını çıkarın. Bir de bunları yaparken Fransızca olanları tercih ederseniz sizler için çok yararlı olur. Hepinize iyi tatiller dilerim. Yaz tatilinde sizlere tavsiyem:
* Fransız kültür merkezini ziyaret edebilir, kütüphanesine üye olarak kitap, dergi, film vs ödünç alabilirsiniz.
* www.lepointdufle.net  sitesinde gramer tekrarı ve alıştırmalar yapabilirsiniz.

BEDEN EĞİTİMİ

Sevgili öğrencilerim;
Yoğun bir çalışmanın ardından nihayet tatilinize kavuştunuz. Herkesin güzel, eğlenceli ve bol aktiviteli bir yaz geçirmesini dilerim. Tatilinizi yaparken günlük veya haftalık sporlarınızı yapmayı da unutmayın. Mesela parkta bahçede oyununuzu oynayın. Koşmalı, tırmanmalı, atlamalı, yüzmeli vs aktiviteler seçin. Mutlaka ip atlayın en az 300 defa. Mümkünse ailenizle beraber yürüyüşe çıkın. Tatil için gittiğiniz yerlerde bol hareketli aktiviteler yapın. Bir de arada bir TV de spor programlarını takip edin. Biliyorsunuz Futbol Dünya Kupası var, onu takip edin.

İyi tatiller.

E- Bülten Aboneliği

Okulumuzla ilgili haberleri almak için lütfen mail listemize kaydolunuz

logoAE