Sanat ve Sosyal Etkinlikler

Sanatsız bir toplumun gelişmiş bir toplum olamayacağı bilincinden hareketle, okulumuz görsel sanatlar ve gösteri sanatlarına maksimum önem vermektedir. Öğrencilerimizin yaratıcılığını belirlemek ve destekleme konusunda büyük özen gösterilmektedir.Yıl sonunda yaptığımız sergiler, öğrenci kulüplerinin hazırladığı turnuvalar, bilim şenlikleri, tiyatro oyunları, dans gösterileri, proje sunuları ile sanatsal ve sosyal etkinliklerimizin önemini vurgularız.

Müzik

Öğrencilerimizin müzik bilgisine sahip olmaları yaş ve yeteneklerine uygun müzik yapabilmeleri ve bu alanda yetenekli bir öğrencimizin fark edilip geliştirilmeleri ana hedefimizdir. Evrensel dil kabul edilen ve insanlar için en iyi iletişim kanallarından biri olan müziği sağlanmaktadır.
Müzik derslerinde öğrencinin müzik odasındaki davranışları, sorumluluğunda olan çalgı aletini ve defter, kitabının düzenli kullanım gibi kriterler göz önünde bulundurularak not verilir.

Enstrüman çalma yeteneği ve isteği olan öğrenciler, piyano, keman, gitar,org, flüt, yan flüt, orff çalgıları gibi enstrümanları okulumuzda çalabilirler. Ayrıca okulumuz korosu her yıl zenginleştirilerek çeşitli kutlamalarda çalışmalarını sergiler.

Görsel Sanatlar

Görsel Sanatlar dersleri uygulamayı, estetiği, sanat tarihini ve eleştiriyi içinde bulunduran bütüncül bir alandır. Öğretmenlerimiz, resim sanatına ilişkin temel bilgileri öğretebilmek ve uygulayabilmek, öğrencinin estetik anlayışını geliştirebilmek için çaba gösterir. Bu alanda yeteneği olan öğrencilerin bu yeteneklerini fark ederek onları motive etmek de bu uğraşın önemli bir parçasıdır.
Bu güne kadar pek çok öğrencimiz ulusal ve uluslararası resim yarışmalarında birçok ödül ile çalışmalarının karşılığını almışlardır. Ayrıca her öğretim yılı sonunda kutladığımız Bahar Şenliğimizde, öğrencilerimizin yaptıkları resim, heykel ve çeşitli el işleri sergi salonumuzda sergilenmekte ve hayranlıkla izlenmektedir.

Drama

Özel Altın Eğitim Okullarında kurulduğundan beri tüm sınıflarda Yaratıcı Drama dersi ders programları içinde yer alır. Drama; çocuğu etkin, katılımcı ve her şeyden önce “yaratıcı” kılmayı amaçlayan bir sanat eğitimi etkinliğidir.
Grup etkileşimine dayanan drama etkinliği yoluyla çocuklar farklı iletişim yollarını deneme olanağı bularak özgüvenlerini kazanırlar ve sistematik düşünmeyi öğrenirler.
Eğlence boyutunun önemli olduğu drama derslerinde tüm duygularını harekete geçiren çocuk, düş gücünü de aktif hale getirir.
Oyun ve doğaçlama süreçlerinde fiziksel, toplumsal, duygusal gelişimi hızlandırıcı etkinlikler yanında dil becerilerini geliştiren çalışmalara da yer verilir.
Eleştiren, düşünebilen, birlikte çalışma alışkanlığı kazanmış, kendine güven duyan, karar verme yetisine sahip, etkin iletişim becerilerini kullanan, demokratik, yapıcı ve yaratıcı bireyler yetiştirmeye yardımcı olmak bu dersin en önemli amaçlarındandır. Aynı zamanda bir tiyatro kulübü gibi çalışan drama kulübümüz her yıl Türkçe ve İngilizce oyunlarını tiyatro salonumuzda sergilemektedir.
Ayrıca rehberlik ve psikolojik danışmanlık birimi ile daimi iletişim hâlinde olan drama bölümü, öğrencilerimizin rehberliğine de katkı sağlamaktadır.

Buradasınız: Home Hakkımızda Akademik Programlar Sanat ve Sosyal Etkinlikler