Fen Bilimleri Eğitimi

Okulumuzda verilen Fen Bilimleri Öğretimi Nunley'in öğretim basamaklarından sadece bilgi ve kavrama düzeyi değil, üst ve karmaşık bilgilerin uygulama, analiz, sentez ve değerlendirme süreçleri de baz alınarak yapılmaktadır. Böylece öğrencilerimiz, inovatif düşünen, problem çözme odaklı, iletişim becerileri gelişmiş, sorumluluk sahibi, bilimsel araştırmalar yapan, yaptığı işten zevk alan bireyler olarak yetişmektedir. Ayrıca her bireyin yüksek düzeyde bilim ve fen okuryazarı olması sağlanarak, günümüz bilim ve teknolojisine göre yenilikçi düşünceye sahip bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir.

Fen Bilimleri Öğretiminin inovasyon çalışmasında sadece teknolojiyi sınıf ortamına sokmak yerine, öğrencilerin öğrenmeyi içselleştirip, sezgi, empati ve sağduyu yoluyla daha kalıcı hale getirmeleri sağlanmaktadır.

Öğrencilerimizin tamamen müfredata bağlı kalarak kendi tutku ve ilgilerini bir kenara bırakmaya zorlamadan, onların bireysel farklılıklarını göz önüne alarak, soru ve merakları doğrultusunda bir yol haritası izlenmektedir. Bu yol haritasında sunulan Fen Bilimleri Öğretimi ile çocuklar farklı deneyimler edinmektedir. Böylece yalnızca teorik bilgiler değil Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuvarlarında yapılan deneyler ve sınıf dışı etkinlikler ile öğrenmelerin anlamlı ve kalıcı olması amaçlanmaktadır.

E- Bülten Aboneliği

Okulumuzla ilgili haberleri almak için lütfen mail listemize kaydolunuz

Altinegitim Shape Logo beyaz

Buradasınız: Home Hakkımızda Akademik Programlar Fen Bilimleri Eğitimi